Loading...

Groene stroom Itens Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, wind, biomassa. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is significant schoner als je het afzet tegen grijze energie dat wordt geproduceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie wordt alsmaar beter. Middels de duurzame energie checker kun jij meteen alle groene energieleveranciers in Itens vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Itens en snuffel tussen de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Itens

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Itens vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna bekijk je de relevante groene aanbieders. Is groene stroom duurder dan reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Nu groene stroom in Itens vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven schommelen per woonplaats in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het pakket wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Qurrent variabel tarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodem, zon, wind, bio, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met steenkool, petroleum, aardgas, aardolie (vuile stroom). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een schonere wereld? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Zelhem vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Ga voor een aanbieder met groene windstroom. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Itens

Onze zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Kies ook voor energie van de zon, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische dingen als rioolslib. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Littenseradiel.

groene-stroom-itens

Een energieneutrale woning in Itens rond mei 2024

Aan de hand van deze webpagina bekijk je belangrijke informatie over groene stroom Itens. Maar, hoezo elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een lage of geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Itens is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

Het verbruik van energie minimaliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met stroom. Veel gehoord is “alleen wassen met volle wasmachine” en aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is neem je stroom af bij het maatschappij. Intussen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Vaillant, Intergas, Nefit of AWB) uitgesloten. De klassieke verwarmingsketel kun je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) benut de warmte uit de lucht buiten. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem zet de koude lucht om in naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van jouw huis en kraanwater. Het systeem heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Itens is kostbaar. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Goedkoop, en zonder moeite te plaatsen. Tevens verklein je de uitstoot van CO2 en bespaart men op de energierekening. De prijs ligt tussen de €2600 t/m €6700. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Serooskerke afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Specifieke leveranciers zoals Engie, Eneco, Van de Bron, Qurrent, Pure Energie, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Itens voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel makkelijk. Het stappenplan is: je huidige pakket opzeggen en aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. Jullie nieuwe maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Momenteel zijn prijzen van groene energie Itens aantrekkelijker in vergelijking met de beginperiode. We horen van veel consumenten die daardoor oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van beschikbare energie-abonnementen bekijk je in het overzicht hieronder veel gekozen stroomcontracten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene energie check zie je binnen no-time welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Itens vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en deals voor stroom en gas.