Loading...

Groene stroom Zelhem Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als biomassa, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, zon. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is een stuk toekomstbestendiger dan grijze elektriciteit dat tot stand komt via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door middel van onze groene stroom checker kunnen jullie snel alle groene energieleveranciers in Zelhem vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Zelhem of doorzoek de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Zelhem

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Zelhem vergelijken (april 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna ontdek je alle beschikbare groene energie-aanbieders. Is groene energie prijziger dan grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidieregelingen en royale welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Direct groene stroom in Zelhem vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woongebied in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat bij jou past. Onder andere het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: vergelijk direct UnitedConsumers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals water, zon, bodem, bio, wind veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het mooiste is, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan kolen, petroleum, aardgas, aardolie (vuile elektriciteit). Het verbranden van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Musselkanaal vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Zelhem

Energie van de zon is het type energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en kies voor zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische stoffen als afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Bronckhorst.

groene-stroom-zelhem

Een energieneutrale woning in Zelhem rond april 2024

D.m.v. onze website detecteer je nuttige informatie over groene stroom Zelhem. Interessant, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met nauwelijks tot geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Zelhem zien we steeds meer. Een woning als dat implementeer je op de volgende manier:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit laag houden is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met energie. Bijvoorbeeld “gebruik niet de standby modus” en dekens op de bank leggen. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepomp. Als het buiten koud is koop je stroom in bij je energiemaatschappij. Niettemin, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de traditionele verwarmingsketel (als Intergas, AWB, Atag, Nefit of Remeha) verbannen. De huidige CV-ketel op gas kun je dan enkel omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) profiteert van energie uit omgevingslucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en het tapwater. De installatie kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Zelhem is duur. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te installeren. Overigens verlagen jullie het negatieve CO2 effect en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De kostprijs ligt zo tussen de €3300 – €6100. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Hedel afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Unieke leveranciers zoals Eneco, Qurrent, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers, Engie bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer je vlug welke groene stroom aanbieders in Zelhem actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg simpel. Het stappenplan is: jouw lopende contract ontbinden en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Je aanstaande leverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Zelhem aantrekkelijker in verhouding tot een paar jaar terug. We zien meer en meer klanten die om deze reden overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Dankzij onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van verschillende contracten vergelijk je hieronder enkele energiepakketten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker vind je spoedig welke abonnementen echt “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Zelhem vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.