Loading...

Groene stroom Alphen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als biomassa, bodemwarmte, zon, waterkracht, wind. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel schoner dan grijze stroom dat wordt gegenereerd door middel van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Dankzij de duurzame energie checker kunnen jullie simpelweg alle groene energieleveranciers in Alphen vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Alphen en check de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans amper duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Alphen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Alphen vergelijken (december 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens bekijk je de meest populaire groene energiebedrijven. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies en forse welkomstpremies is overstappen naar groene stroom een goed idee. Direct groene stroom in Alphen vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen variëren per regio in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het contract wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: elektriciteit van Oxxio.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals windenergie, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, waterkracht vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Vergeet niet, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan kolen, petroleum, steenkool, aardgas (vuile elektra). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een schonere lucht? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Noordwolde vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Alphen

De zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor energie van de zon, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie komt tot stand door vergissing en vergassing van organische stoffen als resten uit de tuin. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Alphen-Chaam.

groene-stroom-alphen

Een energieneutrale woning in Alphen rond december 2023

Met onze website check je uitgebreide info over groene stroom Alphen. Maar, waarom stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een appartement met een bescheiden of geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Alphen is onderwerp van gesprek. Een woning als dat bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De elektra consumptie verminderen bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Bijvoorbeeld “alleen wassen met volle wasmachine” en de warme kraan niet onnodig laten lopen. De productie van energie kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In het najaar en winter neem je stroom af bij het energie-aanbieder. Evenwel, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele gasgestookte ketel (zoals Remeha, Nefit, Vaillant, AWB of Intergas) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan enkel inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) haalt warmte uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. De installatie transformeert de buitenlucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jullie huis en kraanwater. Het apparaat werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Alphen is duur. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en eenvoudig toe te passen. Daarbij beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op de energierekening. De prijs varieert tussen €3600 – €7800. Via de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Homoet afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle maatschappijen. Unieke partijen als Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Engie, Qurrent, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken tref jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Alphen operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De bedoeling is: jullie bestaande levering opzeggen en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vergt geen complexe acties. Jouw volgende energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg uitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Alphen aantrekkelijker in vergelijking met de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat gezinnen op basis daarvan voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van enkele abonnementen tref je bijgaand veel gekozen energiepakketten. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie check check je nu welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Alphen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor stroom en gas.