Loading...

Groene stroom Schuinesloot Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van milieubewuste, stabiele bronnen als biomassa, waterkracht, aardwarmte, wind, bodemwarmte. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend duurzamer in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker kan je snel alle groene energieleveranciers in Schuinesloot vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Bekijk direct het stappenplan voor energieneutraal wonen in Schuinesloot of bekijk de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Schuinesloot

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Schuinesloot vergelijken (september 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap bekijk je de best matchende groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies en forse welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Probleemloos groene stroom in Schuinesloot vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn weer anders per woongebied in Overijssel).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energie van Enduris.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. wind, zon, aarde, bodem, bio vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot aardolie, steenkool, aardgas, petroleum (vuile energie). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Havelte vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een leverancier met groene windstroom. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Schuinesloot

Energie van de zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene stroom checker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische materialen als etensresten. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Hardenberg.

groene-stroom-schuinesloot

Een energieneutrale woning in Schuinesloot rond september 2022

Door middel van onze website vergelijk je nuttige details over groene stroom Schuinesloot. Interessant, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een lage of geen energienota heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Schuinesloot wordt steeds populairder. Zo’n woning verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

Het energieverbruik minimaliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met stroom. Bijvoorbeeld “korter douchen” en de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten. De productie van energie doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler of een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij een energieleverancier. Alleen, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de gebruikelijke cv-ketel (van Atag, Remeha, Vaillant, AWB of Nefit) uitgesloten. De huidige hr-ketel mag je dan slechts vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) profiteert van energie uit de lucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van je appartement en douchewater. Het apparaat kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Schuinesloot kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te installeren. Daarbij minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op de energiekosten. De inkoopprijs varieert tussen de €3700 tot €6600. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Bodegraven afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. Vooral partijen zoals Powerpeers, Engie, Qurrent, Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron focussen hierop. Via jullie adresgegevens tref je vlug welke groene stroom aanbieders in Schuinesloot operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is een eitje. De bedoeling is: jullie huidige pakket stopzetten en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jullie nieuwe leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Schuinesloot een stuk lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat mensen die mede hierdoor overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van verschillende energiecontracten vind je onderstaand vaak bestelde pakketten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check check je onmiddellijk welke maatschappijen duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Schuinesloot vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.