Loading...

Groene stroom Havelte Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via schone, onuitputbare bronnen als wind, aardwarmte, zon, waterkracht, bodemwarmte. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is een stuk schoner in vergelijking met grijze elektriciteit dat tot stand komt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Dankzij de groene stroom vergelijker kun jij spoedig alle groene energieleveranciers in Havelte vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Havelte en snuffel tussen de huidige duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal niet duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Havelte

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Havelte vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder bekijk je de meest relevante groene aanbieders. Is groene energie duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Via subsidies voor duurzame energie en royale welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Gelijk groene stroom in Havelte vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven verschillen per woonplaats in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat je wensen dekt. Ga voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Allure Energie contract september 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere windenergie, waterkracht, zonne-energie, bodemwarmte, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Bovendien, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, kolen, steenkool, aardolie (grijze energie). De verbranding van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een groene leefomgeving? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Warffum vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Havelte

Zonnestroom is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en installeer boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene stroom checker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische dingen als mest en maïs. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Westerveld.

groene-stroom-havelte

Een energieneutrale woning in Havelte rond september 2022

Met behulp van onze website vind je bruikbare details over groene stroom Havelte. Alleen, waarom stroom afnemen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een lage of geen energiekosten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Havelte zien we steeds meer. Zo’n huis verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het energieverbruik minimaliseren is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Dan kun je denken aan “wassen op 30 graden” en bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is koop je stroom in bij jouw aanbieder. Niettemin, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Nefit, Vaillant, Intergas of Atag) uitgefaseerd. De huidige hr-ketel kun je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) onttrekt de energie uit de lucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jullie appartement en het tapwater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Havelte vergt een hele investering. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Goedkoop, en simpel te plaatsen. Overigens verlagen jullie het negatieve CO2 effect en bespaart men op kosten van energie. De investering ligt tussen de €3700 – €7200. Dankzij de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Pietersbierum afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Met name leveranciers zoals Greenchoice, Powerpeers, Engie, Van de Bron, Qurrent, Eneco faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert spot jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Havelte actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gedaan. De bedoeling is: jullie actuele abonnement annulerenen daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Je nieuwe energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg uitnodigend. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Havelte aantrekkelijker als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn steeds meer klanten op basis daarvan oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van huidige energiepakketten vergelijk je in het overzicht hieronder toonaangevende contracten. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker zie je ogenblikkelijk welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Havelte vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektriciteit en gas.