Loading...

Groene stroom Warffum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels reine, stabiele bronnen als zon, waterkracht, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in november 2022. Het is veel toekomstbestendiger in vergelijking met grijze elektra dat wordt voortgebracht met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Middels de groene stroom vergelijker kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Warffum vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Warffum en overweeg de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Warffum

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Warffum vergelijken (november 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder vergelijk je de meest relevante groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en royale welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Nu groene stroom in Warffum vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen variëren per woongebied in Groningen).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het pakket wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: maandelijkse kosten Budget Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aarde, water, bio, zon, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan steenkool, kolen, petroleum, aardgas (vuile energie). De verwerking van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een groene leefomgeving? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Zoek ook naar groene energie Lewedorp vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is minimaal. Interesse in windenergie? Ga voor een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Warffum

Zonnestroom is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar energie van de zon, en investeer in zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Eemsmond.

groene-stroom-warffum

Een energieneutrale woning in Warffum rond november 2022

Op basis van deze website vergelijk je handige informatie over groene stroom Warffum. Echter, waarom een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan genereren. Een huis met een beperkte of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Warffum is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra stabiliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van energie. Voorbeelden zijn “bewust met de waterkoker omgaan” en je eten in de koelkast laten ontdooien. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een boiler plus een warmtepomp installatie. In het najaar en winter neem je stroom af bij je maatschappij. Echter, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de gebruikelijke verwarmingsketel (als AWB, Remeha, Atag, Nefit of Vaillant) uitgesloten. De huidige CV-ketel op gas mag je dan enkel inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) haalt warmte uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van jullie huis en water om te gebruiken. De installatie werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Warffum is kostbaar. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Goedkoop, en simpel te installeren. Trouwens, ook minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De totaalprijs ligt in de range tussen de €3100 tot €7600. Geholpen door de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Feerwerd afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Unieke maatschappijen als Qurrent, Pure Energie, Engie, Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert tref jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Warffum actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Het stappenplan is: je huidige levering opzeggen en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vergt geen verdere actie van jou kant. De nieuwe energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Warffum sterk verlaagd in verhouding tot jaren geleden. We zien meer en meer huizeneigenaren die daardoor overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Dankzij onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare contracten ontdek je hieronder vaak bestelde contracten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker ontdek je moeiteloos welke leveranciers duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Warffum vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en kortingsacties voor stroom en gas.