Loading...

Groene stroom Lewedorp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels schone, stabiele bronnen als waterkracht, bodemwarmte, zon, biomassa, wind. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen toekomstbestendiger vergeleken met grijze energie dat wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. D.m.v. onze groene stroom checker kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Lewedorp vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Lewedorp en snuffel tussen de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Lewedorp

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Lewedorp vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens bekijk je alle groene energieleveranciers. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Door subsidies en hoge welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Nu groene stroom in Lewedorp vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen variëren per woonplaats in Zeeland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel dat bij jou past. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Energiedirect.nl actietarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere biomassa, zonne-energie, waterkracht, aardwarmte, windenergie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 is minimaal. Bovendien, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan steenkool, kolen, aardolie, petroleum (vuile energie). De verwerking van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Babyloniënbroek vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Lewedorp

Energie van de zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Kies ook voor energie van de zon, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organisch afval zoals aardappelschillen. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Borsele.

groene-stroom-lewedorp

Een energieneutrale woning in Lewedorp rond december 2022

Via deze webpagina vind je praktische toelichting op groene stroom Lewedorp. Echter, waarom eigenlijk stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Lewedorp is een wens van vele. Deze woningen realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Je woning voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit minimaliseren bereik je door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met energie. Dan kun je denken aan “gebruik niet de standby modus” en zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is koop je stroom in bij jullie energie-aanbieder. Echter, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” cv-ketel (van Atag, AWB, Intergas, Vaillant of Remeha) uitgefaseerd. De “oude” hr-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt energie uit lokale luchtstromen. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat zet de koude lucht om in naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jouw huis en water om te gebruiken. De warmtepomp werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Lewedorp kan veel geld kosten. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en simpel toe te passen. Verder reduceer je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op energienota. De inkoopprijs ligt zo tussen de €4100 t/m €7700. Via de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Tilburg afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle maatschappijen. Unieke leveranciers als Powerpeers, Eneco, Qurrent, Engie, Van de Bron, Pure Energie verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen check jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Lewedorp operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gedaan. Wat je moet doen is: je huidige contract opzeggen en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Je toekomstige leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Lewedorp fors lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We zien meer en meer families op basis daarvan overstappen naar deze vorm van schone energie. Op basis van onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse energiecontracten bekijk je hieronder de meest populaire stroomcontracten. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker vind je probleemloos welke maatschappijen “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Lewedorp vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en welkomstacties voor elektra en gas.