Loading...

Groene stroom Babyloniënbroek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van reine, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, biomassa, wind, zon, aardwarmte. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in november 2023. Dit is beduidend beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Geholpen door de duurzame energie checker kan jij snel alle groene energieleveranciers in Babyloniënbroek vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Babyloniënbroek en overweeg de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Babyloniënbroek

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Babyloniënbroek vergelijken (november 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna vergelijk je alle beschikbare groene maatschappijen. Is groene stroom / energie duurder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidieregelingen en interessante welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Simpel groene stroom in Babyloniënbroek vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven zijn weer anders per regio in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: voordelig tarief Engie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld water, aarde, bio, wind, zon veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Bovendien, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. kolen, steenkool, aardgas, aardolie (grijze stroom). De verbranding van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een schonere lucht? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Vind alles uit over groene energie Oosterhout vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Selecteer een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Babyloniënbroek

Onze zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie checker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische materialen als afval van landbouw. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Aalburg.

groene-stroom-babylonienbroek

Een energieneutrale woning in Babyloniënbroek rond november 2023

D.m.v. deze webpagina vind je alle toelichting op groene stroom Babyloniënbroek. Alleen, waarom betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met een beperkte of geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Babyloniënbroek zien we steeds meer. Dit soort huizen realiseren jullie op de volgende manier:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra reduceren is mogelijk door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Veel gehoord is “een afwasteil gebruiken” en laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler plus een warmtepomp (ketel). In de winter neem je stroom af bij jullie maatschappij. Intussen, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de traditionele hr-ketel (Atag, Remeha, Intergas, Nefit of Vaillant) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan enkel inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) benut de energie uit omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp verandert dit naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van jullie huis en douchewater. Het apparaat heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Babyloniënbroek is prijzig. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Voordelig, en simpel te plaatsen. Daarbij reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op energielasten. De totaalprijs ligt zo tussen de €3000 – €7900. Met behulp van de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Itens afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle maatschappijen. Vooral leveranciers als Van de Bron, Engie, Pure Energie, Powerpeers, Eneco, Greenchoice bieden deze service. Op basis van je postcode ontdek jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Babyloniënbroek voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat jij moet doen: het huidige levering opzeggen en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen complexe acties. Jullie volgende energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Babyloniënbroek fors lager in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat families die om deze reden oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van verschillende contracten bekijk je in het overzicht hieronder vaak bestelde abonnementen. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker vind je gemakkelijk welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Babyloniënbroek vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor gas en elektriciteit.