Loading...

Groene stroom Oosterhout Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via milieubewuste, stabiele bronnen als biomassa, bodemwarmte, zon, wind, aardwarmte. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel schoner wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt voortgebracht op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Door gebruik te maken van onze groene energie check kun je ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Oosterhout vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Oosterhout en check de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Oosterhout

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Oosterhout vergelijken (december 2023)? Begin direct met de energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien check je de relevante groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. reguliere stroom? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies voor groene stroom en forse cash-back acties is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Direct groene stroom in Oosterhout vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen verschillen per regio in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Innova Energie oversluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zon, aarde, water, wind, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardolie, steenkool, aardgas, kolen (grijze energie). Het gebruik van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Vind alles uit over groene energie Duivendrecht vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Kies voor een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Oosterhout

Zonnestroom is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnekracht, en neem boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organisch afval zoals rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Oosterhout.

groene-stroom-oosterhout

Een energieneutrale woning in Oosterhout rond december 2023

Op basis van deze website check je bruikbare info over groene stroom Oosterhout. Interessant, waarom elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een huis met een beperkte of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Oosterhout is onderwerp van gesprek. Deze woningen bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

De stroomconsumptie verminderen is te realiseren door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Bijvoorbeeld “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en doe je wasmachine zo vol mogelijk. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van jullie energiemaatschappij. Daartegenover, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Nefit, Remeha, Vaillant of Intergas) verboden. De welbekende verwarmingsketel mag je dan slechts omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) neemt warmte uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de opwarming van jullie appartement en water om te gebruiken. Deze setup werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Oosterhout kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en eenvoudig te plaatsen. Tevens minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en besparen jullie op energienota. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €4400 tot €7600. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Zelhem afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle bedrijven. Unieke partijen zoals Powerpeers, Engie, Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Qurrent faciliteren dit. Via jullie adresgegevens check jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Oosterhout voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat jij moet doen: je huidige pakket opzeggen en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. Jullie volgende energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Momenteel zijn prijzen van groene energie Oosterhout een stuk lager als je het afzet tegen de beginperiode. We zien meer en meer huizeneigenaren die hierom kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energie-abonnementen tref je hierna toonaangevende contracten. Let op: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker achterhaal je nu welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Oosterhout vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en contracten voor elektra en gas.