Loading...

Groene stroom Ingelum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van milieubewuste, duurzame bronnen zoals biomassa, waterkracht, wind, zon, aardwarmte. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk toekomstbestendiger in vergelijking met grijze stroom dat wordt geproduceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kan je direct alle groene energieleveranciers in Ingelum vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Ingelum of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Ingelum

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Ingelum vergelijken (december 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien bekijk je de beste groene leveranciers. Is groene energie / stroom duurder dan normale stroom? Dit is niet het geval! Middels subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Simpel groene stroom in Ingelum vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen schommelen per woonplaats in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnepanelen.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het aanbod dat je wensen dekt. Opties zijn het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Oxxio variabel tarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. wind, zon, aarde, bio, bodem zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan steenkool, kolen, petroleum, aardgas (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een beter milieu? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Zeijerveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Ingelum

Zonne-energie is een bron die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnestroom, en ga voor zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie ontstaat door het verbranden van organische materialen als mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Menameradiel.

groene-stroom-ingelum

Een energieneutrale woning in Ingelum rond december 2022

Door middel van deze webpagina lees je handige info over groene stroom Ingelum. Echter, waarom nog stroom afnemen, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een nihile of geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ingelum wordt steeds populairder. Zo’n woning verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit verlagen doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op jouw apparaten. Bijvoorbeeld “een efficiënte douchekop kopen” en bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het maatschappij. Alleen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Vaillant, AWB, Atag of Nefit) niet langer toegestaan. De huidige verwarmingsketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit lokale luchtstromen. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van jullie appartement en het tapwater. Het apparaat heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Ingelum vergt een hele investering. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Goedkoop, en probleemloos toe te passen. Tevens verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op stroomkosten. De totaalprijs varieert tussen de €2500 – €6000. Dankzij de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Schuinesloot afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. In het bijzonder aanbieders als Van de Bron, Powerpeers, Eneco, Greenchoice, Engie, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode detecteer je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Ingelum actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. De beste manier: het actuele contract opzeggen en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jullie aanstaande energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Ingelum flink lager dan jaren geleden. We zien meer en meer families die mede hierdoor voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Middels de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energie-abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder toonaangevende energiepakketten. Info: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker ontdek je eenvoudig welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Ingelum vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektra en gas.