Loading...

Groene stroom Noordwelle Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met niet vervuilende, stabiele bronnen als aardwarmte, zon, wind, waterkracht, biomassa. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Dit is beduidend toekomstbestendiger dan grijze energie dat wordt opgewekt met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Geholpen door de duurzame energie check kun jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Noordwelle vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Noordwelle en overweeg de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Noordwelle

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Noordwelle vergelijken (juni 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan ontdek je de meest populaire groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger dan grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Noordwelle vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Zeeland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Qurrent tarieven juni 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld water, aarde, bio, zon, bodem vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. steenkool, aardgas, aardolie, petroleum (grijze elektra). De verbranding van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Lees nu verder over groene energie Den Hoorn vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Noordwelle

De zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonne energie, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische dingen als rioolslib. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Schouwen-Duiveland.

groene-stroom-noordwelle

Een energieneutrale woning in Noordwelle rond juni 2024

Aan de hand van deze webpagina vind je belangrijke informatie over groene stroom Noordwelle. Maar, hoezo betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een nihile of geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Noordwelle wordt steeds populairder. Een huis als dit kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het energieverbruik stabiliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met je verbruik. Denk aan “meer truien en dekens gebruiken” en zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp installatie. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energieleverancier. Maar, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” verwarmingsketel (als AWB, Remeha, Vaillant, Intergas of Atag) verboden. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan alleen inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) haalt energie uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. De installatie transformeert de koude lucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jouw huis en het tapwater. De installatie heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Noordwelle kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te plaatsen. Bovendien beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op stroomkosten. De investering ligt tussen de €3900 – €6600. Via de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Brinkheurne afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Unieke leveranciers als Powerpeers, Greenchoice, Qurrent, Eneco, Van de Bron, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen spot je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Noordwelle aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat jij moet doen: jullie bestaande verbintenis beëindigen en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jullie toekomstige maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best interessant. Op het moment zijn prijzen van groene energie Noordwelle aantrekkelijker als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn veel woningeigenaren die voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Door middel van de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energiepakketten tref je in het overzicht hieronder vaak bestelde stroompakketten. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker check je moeiteloos welke aanbieders “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Noordwelle vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en contracten voor gas en stroom.