Loading...

Groene stroom Leutingewolde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van milieubewuste, stabiele bronnen als aardwarmte, biomassa, waterkracht, bodemwarmte, zon. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2023. Dit is beduidend schoner dan grijze stroom dat tot stand komt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Middels onze groene energie check kun je ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Leutingewolde vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Leutingewolde en snuffel tussen de actuele duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk amper duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Leutingewolde

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Leutingewolde vergelijken (juni 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna vind je alle beschikbare groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. normale stroom? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Snel groene stroom in Leutingewolde vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen variëren per woonplaats in Drenthe).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement wat jullie geschikt vinden. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: DELTA actietarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, windenergie, waterkracht, bodemwarmte, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Het mooiste is, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardolie, kolen, steenkool (grijze stroom). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Baarn vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is minimaal. Switchen naar windenergie? Switch naar een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Leutingewolde

Zonne-energie is een bron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnekracht, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene stroom checker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische dingen als akkerbouw afval. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Noordenveld.

groene-stroom-leutingewolde

Een energieneutrale woning in Leutingewolde rond juni 2023

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl vind je uitgebreide info over groene stroom Leutingewolde. Echter, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Leutingewolde is een wens van vele. Een huis als dit realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De energieconsumptie beperken is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op je verbruik. Voorbeelden zijn “led-lampen gebruiken” en de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In de winter koop je stroom in bij het energiemaatschappij. Echter, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, AWB, Intergas, Remeha of Nefit) verboden. De “oude” hr-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit de buitenlucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van jullie appartement en kraanwater. De warmtepomp heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Leutingewolde is kostbaar. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Goedkoop, en zonder problemen te plaatsen. Bovendien verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op de energierekening. De kostprijs schommelt tussen €3400 – €6700. Via de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Tienhoven afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Vooral organisaties zoals Engie, Powerpeers, Greenchoice, Eneco, Qurrent, Pure Energie focussen hierop. Door je postcode in te vullen tref je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Leutingewolde operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gepiept. Wat je moet doen is: het huidige levering ontbinden en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jouw toekomstige leverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Leutingewolde sterk verlaagd dan de introductieprijs. Er zijn steeds meer consumenten die mede hierdoor oversluiten naar deze vorm van schone energie. Dankzij onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van verschillende energiecontracten vind je in het overzicht hieronder vaak bestelde stroompakketten. Update: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene stroom checker achterhaal je probleemloos welke van deze contracten duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Leutingewolde vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en contracten voor gas en stroom.