Loading...

Groene stroom Baarn Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als waterkracht, wind, zon, biomassa, aardwarmte. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in september 2023. Het is een stuk toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. D.m.v. onze groene energie check kan jij spoedig alle groene energieleveranciers in Baarn vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Baarn en overweeg de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Baarn

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Baarn vergelijken (september 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien bekijk je de meest relevante groene leveranciers. Is groene energie / stroom prijziger dan grijze elektriciteit? Helemaal niet! Via subsidieregelingen en forse welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Zonder moeite groene stroom in Baarn vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom verschillen per postcode in Utrecht).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonneweides.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het contract dat je wensen dekt. Maak een keuze voor het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: voordelig tarief Eneco.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. zon, bio, water, bodem, wind zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardgas, aardolie, kolen, steenkool (vuile elektra). Het verbranden van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een groene leefomgeving? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Oosterblokker vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Kies voor een energieleverancier met groene windstroom. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Baarn

Energie van de zon is het type energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie checker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie ontstaat door vergissing en vergassing van organische dingen als akkerbouw afval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Baarn.

groene-stroom-baarn

Een energieneutrale woning in Baarn rond september 2023

Via deze webpagina lees je alle toelichting op groene stroom Baarn. Echter, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een bescheiden of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Baarn is onderwerp van gesprek. Een woning als dat bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De stroomconsumptie laag houden is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op stroom. Denk aan “wassen op 30 graden” en een ketel kopen die past bij de grote van je huis. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij jullie leverancier. Intussen, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Remeha, Intergas, Vaillant of AWB) uitgefaseerd. De huidige CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Een typisch voorbeeld van een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) neemt warmte uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Het systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jouw huis en douchewater. Het product kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Baarn kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Voordelig, en gemakkelijk te installeren. Bovendien minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bezuinig je op kosten van energie. De aanschafprijs varieert tussen de €2500 tot +/- €6900. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Ingelum afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. In het bijzonder organisaties zoals Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice, Qurrent, Eneco maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken tref jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Baarn aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is niet ingewikkeld. De beste manier: het huidige verbintenis ontbinden en hierna een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. De nieuwe leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Baarn fors lager in vergelijking met de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat mensen die kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van beschikbare energiepakketten vind je hierna de meest populaire stroomcontracten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker check je nu welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Baarn vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor elektriciteit en gas.