Loading...

Groene stroom Oosterblokker Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via milieubewuste, stabiele bronnen als aardwarmte, wind, bodemwarmte, zon, waterkracht. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gefabriceerd op basis van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Op basis van de duurzame energie checker kun je vlug alle groene energieleveranciers in Oosterblokker vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Oosterblokker en overweeg de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel woningeigenaren en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Oosterblokker

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Oosterblokker vergelijken (december 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend ontdek je de meest relevante groene energiemaatschappijen. Is groene energie duurder i.v.m. grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies voor groene stroom en hoge welkomstpremies is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Direct groene stroom in Oosterblokker vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra verschillen per regio in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonneweides.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het contract dat bij jou past. Dat kan zijn een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Greenchoice oversluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bio, water, wind, aarde, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Daarbij komt, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met aardolie, aardgas, petroleum, kolen (grijze elektra). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Drunen vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Oosterblokker

Zonne-energie is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en bestel boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische materialen als etensresten. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Drechterland.

groene-stroom-oosterblokker

Een energieneutrale woning in Oosterblokker rond december 2022

Op basis van deze website check je bruikbare details over groene stroom Oosterblokker. Interessant, hoezo betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met een nihile of geen energienota noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oosterblokker is een wens van vele. Deze woningen implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

De elektra consumptie laag houden bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op je verbruik. Voorbeelden zijn “niet alle radiatoren open zetten” en een hr-ketel gebruiken. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een zonneboiler plus een warmtepompsysteem. In de winter koop je stroom in bij jouw energie-aanbieder. Evengoed, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Nefit, Remeha, Intergas of Vaillant) verboden. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan enkel omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat transformeert de koude lucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van jullie woning en kraanwater. De installatie werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Oosterblokker kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en simpel te plaatsen. Overigens verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op maandelijkse energielasten. Het tarief schommelt tussen €3700 en €6800. Met behulp van de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Zeijerveen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle aanbieders. In het bijzonder organisaties zoals Powerpeers, Pure Energie, Van de Bron, Greenchoice, Engie, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode check je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Oosterblokker voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is niet ingewikkeld. De beste manier: je lopende contract ontbinden en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Jouw toekomstige energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Oosterblokker sterk verlaagd dan jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat consumenten die kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Aan de hand van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van enkele energiecontracten tref je onderstaand veel gekozen pakketten. Info: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check vergelijk je ogenblikkelijk welke aanbieders “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Oosterblokker vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en stroom.