Loading...

Groene stroom Drunen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met reine, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, zon, biomassa, wind, waterkracht. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is een stuk beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aanbod met echte groene energie is enorm toegenomen. Geholpen door onze groene stroom checker kun je onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Drunen vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Drunen en overweeg de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo goedkoop als grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Drunen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Drunen vergelijken (juli 2024)? Start met onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap check je de beste groene stroomleveranciers. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. reguliere stroom? Dit is niet het geval! Middels subsidies voor groene stroom en interessante welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Snel groene stroom in Drunen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven schommelen per woongebied in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het contract met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: stroom en gas van HVC.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als zonne-energie, waterkracht, windenergie, aardwarmte, biomassa zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met aardolie, petroleum, kolen, steenkool (grijze elektriciteit). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Ook interessant: groene energie Sommelsdijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Drunen

Energie van de zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnecellen, en installeer zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene stroom checker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Heusden.

groene-stroom-drunen

Een energieneutrale woning in Drunen rond juli 2024

D.m.v. onze website detecteer je handige details over groene stroom Drunen. Interessant, hoezo betalen voor stroom, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energiekosten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Drunen is een wens van vele. Een huis als dit bewerkstellig je via het volgende model:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

Het verbruik van energie stabiliseren doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op energie. Veel gehoord is “het huis verwarmen met kookwarmte” en een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler of een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij jouw energiebedrijf. Maar, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele gasgestookte ketel (zoals AWB, Remeha, Atag, Intergas of Nefit) uitgesloten. De huidige gasgestookte ketel mag je dan slechts inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie vormt dit om naar naar praktische warmte voor het opwarmen van jouw woning en kraanwater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Drunen is prijzig. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Goedkoop, en zonder moeite te installeren. Daarbij reduceer je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op kosten van energie. De prijs varieert tussen €3300 tot €6500. Via de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Munstergeleen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. In het bijzonder organisaties als Engie, Eneco, Qurrent, Greenchoice, Pure Energie, Van de Bron bieden deze service. Door je postcode in te vullen detecteer jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Drunen aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. Twee acties zijn belangrijk: je huidige abonnement stopzetten en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. De volgende energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer interessant. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Drunen fors lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die hierom neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van verschillende abonnementen vergelijk je in het overzicht hieronder toonaangevende contracten. Update: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene energie check vind je onmiddellijk welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Drunen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en deals voor elektriciteit en gas.