Loading...

Groene stroom Munstergeleen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als zon, biomassa, waterkracht, aardwarmte, wind. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in april 2024. Dit is beduidend schoner als je het afzet tegen grijze energie dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Dankzij onze groene stroom checker kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Munstergeleen vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Munstergeleen en snuffel tussen de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Munstergeleen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Munstergeleen vergelijken (april 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan vind je de meest relevante groene stroom aanbieders. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Door subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Munstergeleen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom zijn weer anders per postcode in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel dat je wensen dekt. Dat kan zijn een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Liander abonnement.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. zonne-energie, windenergie, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan aardgas, steenkool, aardolie, kolen (grijze elektriciteit). De verwerking van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Lees nu verder over groene energie Bruntinge vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Munstergeleen

Energie van de zon is een bron die nooit opraakt. Kies ook voor zonnecellen, en ga voor boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organisch afval zoals akkerbouw afval. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Sittard-Geleen.

groene-stroom-munstergeleen

Een energieneutrale woning in Munstergeleen rond april 2024

Middels onze website bekijk je uitgebreide info over groene stroom Munstergeleen. Alleen, waarom betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Munstergeleen wordt steeds populairder. Dit soort huizen kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit laag houden is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op energie. Bijvoorbeeld “het gebruik van lichtdimmers” en geen tweede koelkast gebruiken. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter koop je stroom in bij jouw energieleverancier. Daarentegen, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” verwarmingsketel (als Nefit, Atag, Intergas, Remeha of Vaillant) uitgefaseerd. De klassieke hr-ketel kun je dan enkel inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) nuttigt warmte uit omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van je appartement en water om te gebruiken. De installatie werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Munstergeleen kan veel geld kosten. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te plaatsen. Verder verklein je schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op stroomkosten. De prijs varieert tussen €2700 t/m €7000. Met behulp van de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Warffum afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral maatschappijen zoals Greenchoice, Engie, Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken ontdek je rap welke groene stroom aanbieders in Munstergeleen aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: jouw lopende abonnement beëindigen en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. Jouw aanstaande leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Munstergeleen flink lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn veel gezinnen die overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Met behulp van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van verschillende contracten ontdek je onderstaand vaak bestelde pakketten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check ontdek je rap welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Munstergeleen vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstacties voor stroom en gas.