Loading...

Groene stroom Eesveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van milieubewuste, duurzame bronnen zoals waterkracht, zon, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is significant beter voor het milieu dan grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Met behulp van onze groene stroom checker kunnen jullie vandaag nog alle groene energieleveranciers in Eesveen vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Eesveen en check de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Eesveen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Eesveen vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap vind je alle groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Eesveen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom verschillen per regio in Overijssel).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens of zonneweides.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het voorstel wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: gas licht Innova Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bio, wind, aarde, bodem, water veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Daarnaast, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardolie, steenkool, petroleum (vuile energie). Het gebruik van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Steggerda vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Ga voor een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Eesveen

Energie van de zon is het type energie die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie checker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische stoffen als resten uit de tuin. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Steenwijkerland.

groene-stroom-eesveen

Een energieneutrale woning in Eesveen rond juli 2024

Op basis van onze website detecteer je alle informatie over groene stroom Eesveen. De vraag is, hoezo stroom afnemen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een beperkte of geen energienota beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Eesveen is een wens van vele. Dit soort huizen implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik reduceren.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

Het energieverbruik verminderen doe je door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Denk aan “het huis verwarmen met kookwarmte” en je gaskachel goed onderhouden en ventileren. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter neem je stroom af bij jullie energieleverancier. Alleen, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele gasgestookte ketel (zoals AWB, Vaillant, Nefit, Remeha of Intergas) verbannen. De klassieke cv-ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) neemt warmte uit plaatselijke lucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jullie huis en douchewater. De warmtepomp heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Eesveen is duur. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te plaatsen. Overigens verminder jij het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De prijs ligt zo tussen de €4000 t/m €7800. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Nieuw-Schoonebeek afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Unieke leveranciers zoals Greenchoice, Van de Bron, Engie, Pure Energie, Powerpeers, Eneco focussen hierop. Door te adres te gebruiken tref jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Eesveen voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: je bestaande verbintenis beëindigen en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jouw volgende leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Eesveen een stuk lager dan een paar jaar terug. We zien meer en meer huizeneigenaren op basis daarvan oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energie-abonnementen vind je onderstaand de meest populaire pakketten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker bekijk je direct welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Eesveen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektra.