Loading...

Groene stroom Steggerda Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als zon, wind, waterkracht, bodemwarmte, biomassa. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in april 2024. Dit is beduidend toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie groeit snel. Door onze groene stroom checker kun jij vlug alle groene energieleveranciers in Steggerda vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Steggerda of doorzoek de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Steggerda

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Steggerda vergelijken (april 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daaropvolgend vind je de beste groene energiebedrijven. Is groene energie kostbaarder dan grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidieregelingen en interessante cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Eenvoudig groene stroom in Steggerda vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven zijn afhankelijk van postcode in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het abonnement wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: actie van Oxxio.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als aarde, bodem, wind, bio, zon zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, petroleum, steenkool, aardolie (vuile elektriciteit). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een schonere lucht? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Ook interessant: groene energie Holsloot vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Kies voor een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Steggerda

Onze zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van energie van de zon, en kies voor boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische stoffen als aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Weststellingwerf.

groene-stroom-steggerda

Een energieneutrale woning in Steggerda rond april 2024

Aan de hand van deze pagina check je nuttige informatie over groene stroom Steggerda. Maar, waarom nog betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een huis met een beperkte of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Steggerda is een wens van vele. Een woning als dat verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit reduceren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. O.a. “alleen wassen met volle wasmachine” en je verwarming op tijd op de nachtstand zetten. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is koop je stroom in bij een energiebedrijf. Niettemin, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Remeha, Atag, AWB of Intergas) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan alleen inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) profiteert van energie uit de buitenlucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jouw woning en water om te gebruiken. Het product kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Steggerda is duur. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te installeren. Daarnaast verlagen jullie de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op kosten van energie. De prijs varieert tussen de €3400 t/m €6100. Geholpen door de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Cruquius afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke leveranciers zoals Van de Bron, Pure Energie, Qurrent, Powerpeers, Greenchoice, Engie maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens tref je à la minute welke groene stroom aanbieders in Steggerda actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gedaan. De bedoeling is: je lopende verbintenis annulerenen vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jullie nieuwe aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Steggerda sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn veel families die hierom neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door middel van onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende pakketten bekijk je hierna vaak bestelde abonnementen. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene stroom checker achterhaal je onmiddellijk welke aanbieders “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Steggerda vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en elektra.