Loading...

Groene stroom Holsloot Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals wind, bodemwarmte, biomassa, zon, aardwarmte. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2022. Het is een stuk beter voor het milieu in vergelijking met grijze elektra dat wordt opgewekt via fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Dankzij de groene stroom vergelijker kan jij rap alle groene energieleveranciers in Holsloot vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Holsloot en check de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal niet duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Holsloot

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Holsloot vergelijken (juni 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna check je de relevante groene stroom aanbieders. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Door subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Eenvoudig groene stroom in Holsloot vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn weer anders per woonplaats in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Vandebron 1 jaar contract juni 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als biomassa, windenergie, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Daarnaast, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan steenkool, petroleum, kolen, aardgas (grijze elektriciteit). Het verbranden van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Ook interessant: groene energie Winkel vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Selecteer een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Holsloot

Zonnestroom is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en ga voor zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Coevorden.

groene-stroom-holsloot

Een energieneutrale woning in Holsloot rond juni 2022

Met deze website detecteer je nuttige uitleg over groene stroom Holsloot. Alleen, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een bescheiden of geen energiekosten typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Holsloot wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit verminderen bereik je door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met energie. Onder andere beperkt elektrisch bijverwarmen” en een teil gebruiken voor de afwas. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In de winter koop je stroom in bij het aanbieder. Niettemin, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele gasgestookte ketel (zoals Intergas, AWB, Remeha, Vaillant of Nefit) verboden. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan enkel omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) onttrekt de energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van je appartement en kraanwater. De installatie heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Holsloot is duur. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te plaatsen. Overigens minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op maandelijkse energielasten. Het tarief ligt tussen de €3300 – €6400. Met behulp van de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Rumpt afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Juist aanbieders zoals Van de Bron, Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Engie, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken check je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Holsloot aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat je moet doen is: jullie actuele contract annulerenen daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Je toekomstige maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Holsloot flink lager dan enkele jaren geleden. Er zijn veel klanten die daarom kiezen voor deze vorm van schone energie. Geholpen door de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energie-abonnementen vergelijk je hierna enkele stroompakketten. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker bekijk je eenvoudig welke maatschappijen “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Holsloot vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en deals voor stroom en gas.