Loading...

Groene stroom Winkel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met behulp van milieubewuste, stabiele bronnen als zon, bodemwarmte, waterkracht, biomassa, aardwarmte. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk duurzamer vergeleken met grijze stroom dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie wordt alsmaar beter. Door de duurzame energie checker kan je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Winkel vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Winkel of doorzoek de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal niet duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Winkel

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Winkel vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien ontdek je alle groene energieleveranciers. Is groene stroom prijziger dan grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Winkel vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra schommelen per woongebied in Noord-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het aanbod dat je wensen dekt. Opties zijn het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: abonnement bij Liander.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. water, wind, zon, bio, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, aardolie, kolen, steenkool (vuile elektra). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Mechelen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Kies voor een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Winkel

De zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en ga voor boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie checker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door het verbranden van organisch afval zoals akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Hollands Kroon.

groene-stroom-winkel

Een energieneutrale woning in Winkel rond december 2022

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl detecteer je belangrijke informatie over groene stroom Winkel. Alleen, waarom nog een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan produceren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Winkel wil natuurlijk iedereen. Deze woningen bewerkstellig je via het volgende model:

 • Je woning voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra verminderen bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met energie. Bijvoorbeeld “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en geen bewegende screensaver gebruiken op je computer. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter neem je stroom af bij jouw leverancier. Evenwel, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” hr-ketel (Intergas, Atag, Remeha, Nefit of AWB) uitgesloten. De welbekende cv-ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt warmte uit de lucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar geschikte warmte voor de verwarming van jouw huis en gebruikswater. Deze setup werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Winkel is duur. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en simpel te plaatsen. Verder reduceer je het negatieve CO2 effect en bezuinig je op kosten van energie. De totaalprijs varieert tussen de €2300 tot €7200. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Grijpskerke afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Met name partijen als Qurrent, Van de Bron, Engie, Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen lees jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Winkel operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Het stappenplan is: je huidige abonnement ontbinden en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Jullie volgende energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Op het moment zijn prijzen van groene energie Winkel sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. We horen van veel huizeneigenaren die mede hierdoor neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. D.m.v. onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van diverse energiecontracten vind je onderstaand toonaangevende energiecontracten. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene stroom checker bekijk je simpelweg welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Winkel vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en elektra.