Loading...

Groene stroom Beerze Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van niet vervuilende, stabiele bronnen als bodemwarmte, biomassa, wind, waterkracht, zon. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is veel toekomstbestendiger vergeleken met grijze stroom dat tot stand komt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het assortiment echte groene energie is enorm toegenomen. Middels de duurzame energie checker kun je spoedig alle groene energieleveranciers in Beerze vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Beerze en snuffel tussen de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Beerze

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Beerze vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens check je de meest relevante groene bedrijven. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies en interessante welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. À la minute groene stroom in Beerze vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom verschillen per regio in Overijssel).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: welkomstpremie Energiedirect.nl.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals windenergie, waterkracht, bodemwarmte, zonne-energie, biomassa zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 blijft beperkt. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. steenkool, petroleum, aardgas, aardolie (grijze elektra). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Ossenzijl vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Selecteer een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Beerze

De zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnestroom, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Ommen.

groene-stroom-beerze

Een energieneutrale woning in Beerze rond september 2022

Door middel van deze pagina detecteer je handige uitleg over groene stroom Beerze. De vraag is, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Beerze wint aan interesse. Zo’n woning realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het energieverbruik reduceren is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met stroom. Denk aan “een goede thermoskan gebruiken” en zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van een energieleverancier. Daarentegen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Nefit, AWB, Remeha of Intergas) uitgefaseerd. De huidige hr-ketel mag je dan alleen vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) profiteert van energie uit omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jouw huis en water om te gebruiken. De warmtepomp heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Beerze kan duur uitvallen. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en probleemloos toe te passen. Verder verklein je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op energienota. De kostprijs ligt in de range tussen de €3100 tot +/- €7400. Geholpen door de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Katwijk afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Specifieke partijen zoals Powerpeers, Qurrent, Greenchoice, Engie, Eneco, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert tref jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Beerze operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. Het stappenplan is: je actuele abonnement annulerenen nadien een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jullie toekomstige maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Beerze een stuk lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn veel woningeigenaren die om deze reden overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van diverse abonnementen tref je bijgaand de meest populaire stroom abonnementen. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check bekijk je onmiddellijk welke aanbieders “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Beerze vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en deals voor elektriciteit en gas.