Loading...

Groene stroom Wilsum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, waterkracht, wind. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Vele malen beter voor het milieu vergeleken met grijze stroom dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt steeds beter. Door gebruik te maken van onze groene energie check kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Wilsum vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Wilsum en overweeg de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is standaard amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Wilsum

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Wilsum vergelijken (juni 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap detecteer je de meest relevante groene stroom maatschappijen. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en royale welkomstpremies is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Direct groene stroom in Wilsum vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven variëren per regio in Overijssel).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het contract dat je wensen dekt. Dat kan zijn het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: abonnement bij UnitedConsumers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. wind, water, bodem, zon, aarde vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan kolen, aardolie, steenkool, aardgas (vuile elektra). De verbranding van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een schonere lucht? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Vind alles uit over groene energie Mastenbroek vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot is minimaal. Overstappen naar windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Wilsum

Zonne-energie is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van energie van de zon, en ga voor zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische materialen als afval van landbouw. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Kampen.

groene-stroom-wilsum

Een energieneutrale woning in Wilsum rond juni 2024

Met deze website check je uitgebreide toelichting op groene stroom Wilsum. De vraag is, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woning met nauwelijks tot geen energielasten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wilsum zien we steeds meer. Zo’n huis realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie minimaliseren bereik je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jullie gebruik. O.a. “wassen op 30 graden” en gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is neem je stroom af bij je energie-aanbieder. Desondanks, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” hr-ketel (Intergas, Atag, Remeha, AWB of Nefit) uitgefaseerd. De welbekende hr-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van je appartement en douchewater. De installatie heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Wilsum is prijzig. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Voordelig, en simpel te installeren. Daarnaast beperk je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op energielasten. De prijs ligt tussen de €4100 en €6800. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Grevenbicht afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Unieke leveranciers als Powerpeers, Qurrent, Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Van de Bron faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert check jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Wilsum voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is kinderspel. Twee acties zijn belangrijk: je huidige verbintenis stopzetten en natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vergt geen complexe acties. Je nieuwe energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Wilsum aantrekkelijker dan de introductieprijs. We horen van veel woningeigenaren die om deze reden voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van beschikbare contracten bekijk je hieronder toonaangevende pakketten. Opmerking: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker vind je simpelweg welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Wilsum vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en kortingsacties voor stroom en gas.