Loading...

Groene stroom Mastenbroek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. reine, onuitputbare bronnen als wind, zon, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in december 2021. Het is significant beter voor het milieu dan grijze elektra dat wordt gegenereerd met behulp van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Met behulp van de groene stroom vergelijker kun je ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Mastenbroek vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Mastenbroek en check de actuele duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo goedkoop als grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Mastenbroek

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Mastenbroek vergelijken (december 2021)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna vind je de beste groene leveranciers. Is groene energie / stroom prijziger dan grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies vanuit de overheid en royale welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Simpel groene stroom in Mastenbroek vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven schommelen per woonplaats in Overijssel).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat je wensen dekt. Selecteer direct het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Enduris stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld water, zon, aarde, wind, bio vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot is minimaal. Daarnaast, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardgas, steenkool, aardolie (vuile energie). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2021. Vind alles uit over groene energie Blessum vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Stap over naar een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Mastenbroek

Zonnestroom is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van energie van de zon, en installeer boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie checker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Kampen.

groene-stroom-mastenbroek

Een energieneutrale woning in Mastenbroek rond december 2021

Via deze website bekijk je uitgebreide toelichting op groene stroom Mastenbroek. Interessant, hoezo betalen voor stroom, als je ook zelf kan realiseren. Een woning met een nihile of geen energiekosten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Mastenbroek is een wens van vele. Zo’n huis bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het gebruik van elektra laag houden is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Bijvoorbeeld “neem een waterbespaarder” en niet een te grote koelkast kopen. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij het energiebedrijf. Alleen, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse hr-ketel (Vaillant, AWB, Remeha, Intergas of Atag) niet meer toegestaan. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) haalt warmte uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem transformeert de buitenlucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van jouw huis en het tapwater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Mastenbroek is duur. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te plaatsen. Trouwens, ook verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op de energierekening. De kostprijs ligt zo tussen de €3100 tot €7700. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Vijlen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle aanbieders. Juist leveranciers als Qurrent, Powerpeers, Eneco, Greenchoice, Engie, Van de Bron verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens ontdek je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Mastenbroek aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg simpel. Wat je moet doen is: je bestaande verbintenis opzeggen en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. De toekomstige leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Mastenbroek flink lager in vergelijking met enkele jaren geleden. We zien meer en meer families die hierom kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Geholpen door de groene energievergelijker reken je ‘t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van verschillende energie-abonnementen bekijk je bijgaand de meest populaire energiepakketten. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check vergelijk je à la minute welke maatschappijen duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Mastenbroek vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektra en gas.