Loading...

Groene stroom Blessum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van schone, onuitputbare bronnen als wind, biomassa, aardwarmte, zon, waterkracht. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in november 2022. Het is significant duurzamer vergeleken met grijze elektra dat wordt gecreëerd d.m.v. fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Op basis van de duurzame energie check kunnen jullie eenvoudig alle groene energieleveranciers in Blessum vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Blessum of bekijk de populaire duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Blessum

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Blessum vergelijken (november 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens ontdek je de meest relevante groene energiebedrijven. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Gemakkelijk groene stroom in Blessum vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen verschillen per woonplaats in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: overstapbonus Endinet Groep.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, windenergie, waterkracht vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan aardolie, aardgas, steenkool, petroleum (grijze energie). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een beter milieu? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Peperga vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een leverancier met groene stroom van de wind. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Blessum

Energie van de zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonnecellen, en bestel boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door het branden / vergissen van organische materialen als hout en gft-afval. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Menameradiel.

groene-stroom-blessum

Een energieneutrale woning in Blessum rond november 2022

Aan de hand van deze pagina bekijk je belangrijke details over groene stroom Blessum. Interessant, waarom elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een appartement met nauwelijks tot geen energienota markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Blessum zien we steeds meer. Zo’n woning verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik reduceren.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra reduceren is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jullie gebruik. Veel gehoord is “de verwarming omlaag doen” en zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij een energieleverancier. Alleen, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de gebruikelijke hr-ketel (Vaillant, Remeha, Atag, Intergas of Nefit) niet meer toegestaan. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Feitelijk is dit een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) haalt energie uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jullie woning en het tapwater. Deze setup heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Blessum is duur. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te installeren. Tevens verlagen jullie de uitstoot van CO2 en besparen jullie op de energierekening. De prijs varieert tussen €3700 tot €6200. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Krommenie afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle maatschappijen. Vooral aanbieders als Engie, Eneco, Powerpeers, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie faciliteren dit. Door te adres te gebruiken spot jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Blessum voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: het actuele pakket ontbinden en aansluitend een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vergt geen verdere actie van jou kant. Jullie volgende maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Blessum een stuk lager in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn steeds meer gezinnen die om deze reden neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van beschikbare pakketten tref je hieronder toonaangevende stroom abonnementen. Let op: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker ontdek je vandaag nog welke pakketten duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Blessum vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en deals voor elektriciteit en gas.