Loading...

Groene stroom Peperga Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van milieubewuste, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, zon, waterkracht, aardwarmte, wind. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is een stuk schoner vergeleken met grijze energie dat tot stand komt op basis van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Middels de groene stroom vergelijker kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Peperga vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Peperga en check de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Peperga

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Peperga vergelijken (november 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens vergelijk je de meest populaire groene maatschappijen. Is groene energie / stroom duurder dan reguliere stroom? Dit is niet het geval! Mede door subsidies voor duurzame energie en forse welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Peperga vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra verschillen per regio in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het abonnement wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Budget Energie voor gas en stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals waterkracht, zonne-energie, aardwarmte, windenergie, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan steenkool, petroleum, kolen, aardolie (grijze energie). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Ewijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Selecteer een maatschappij met groene windstroom. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Peperga

Zonnestroom is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Weststellingwerf.

groene-stroom-peperga

Een energieneutrale woning in Peperga rond november 2023

D.m.v. deze website check je alle toelichting op groene stroom Peperga. Alleen, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan produceren. Een appartement met een bescheiden of geen energiekosten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Peperga is onderwerp van gesprek. Een huis als dit verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De elektra consumptie beperken is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. O.a. “gebruik alleen A++ producten” en niet een te grote vriezer kopen. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In koude periodes neem je stroom af bij jouw energiebedrijf. Alleen, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse hr-ketel (Intergas, Nefit, AWB, Vaillant of Remeha) verbannen. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan enkel inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) profiteert van warmte uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor het opwarmen van je woning en kraanwater. Het apparaat werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Peperga kan duur uitvallen. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Goedkoop, en zonder problemen te plaatsen. Bovendien beperk je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. De kostprijs varieert tussen de €2900 t/m €7900. Geholpen door de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Aldeboarn afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle leveranciers. Unieke leveranciers zoals Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers, Qurrent maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Peperga operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is niet ingewikkeld. Twee acties zijn belangrijk: het huidige pakket beëindigen en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Je aanstaande maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Peperga een stuk lager dan de beginperiode. We zien meer en meer gezinnen die daarom neigen naar deze vorm van schone energie. Dankzij de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van diverse energie-abonnementen vergelijk je hieronder enkele abonnementen. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check detecteer je gemakkelijk welke pakketten “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Peperga vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en deals voor elektra en gas.