Loading...

Groene stroom Ewijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals aardwarmte, waterkracht, biomassa, wind, zon. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu in vergelijking met grijze energie dat wordt gecreëerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aanbod met echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door middel van onze groene energie check kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Ewijk vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Ewijk en snuffel tussen de recente ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Ewijk

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Ewijk vergelijken (december 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens vind je de meest populaire groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Via subsidies voor duurzame energie en interessante cash-back acties is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Gemakkelijk groene stroom in Ewijk vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het pakket dat bij jou past. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: opzeggen De Vastelastenbond.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. wind, zon, water, bio, aarde vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Het mooiste is, alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardgas, kolen, aardolie (vuile stroom). De verwerking van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Teuge vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Switchen naar windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Ewijk

Onze zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie vergelijker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische materialen als etensresten. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Beuningen.

groene-stroom-ewijk

Een energieneutrale woning in Ewijk rond december 2023

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl bekijk je handige toelichting op groene stroom Ewijk. Alleen, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energielasten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ewijk is een wens van vele. Een woning als dat bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het gebruik van elektra stabiliseren bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met energie. Bijvoorbeeld “kouder douchen” en de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In het najaar en winter koop je stroom in bij jouw energiemaatschappij. Alleen, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de gebruikelijke verwarmingsketel (als Intergas, Atag, Remeha, AWB of Vaillant) verboden. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) profiteert van energie uit de buitenlucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem converteert dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van jouw woning en kraanwater. Het apparaat heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Ewijk is prijzig. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en simpel toe te passen. Bovendien verlagen jullie de uitstoot van CO2 en besparen jullie op energielasten. De prijs varieert tussen €3800 en €7400. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Noorden afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle maatschappijen. Met name bedrijven zoals Van de Bron, Eneco, Qurrent, Engie, Greenchoice, Powerpeers focussen hierop. Op basis van je postcode achterhaal je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Ewijk voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg gemakkelijk. Het stappenplan is: jullie huidige levering opzeggen en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vereist geen complexe acties. De aanstaande maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Ewijk een stuk lager als je het afzet tegen de introductieprijs. We zien meer en meer mensen die mede hierdoor overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van diverse energiecontracten bekijk je hierna veel gekozen contracten. Aantekening: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker zie je à la minute welke aanbieders “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Ewijk vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en deals voor gas en elektra.