Loading...

Groene stroom Teuge Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels reine, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, biomassa, bodemwarmte, zon, wind. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze energie dat wordt gegenereerd met fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Middels de duurzame energie check kan je spoedig alle groene energieleveranciers in Teuge vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Teuge of doorzoek de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Teuge

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Teuge vergelijken (juni 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap bekijk je de beste groene energieleveranciers. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en royale welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Direct groene stroom in Teuge vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen zijn weer anders per woonplaats in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het voorstel wat je interessant vindt. Selecteer direct het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: vergelijk Engie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als wind, bio, zon, water, aarde vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan aardolie, aardgas, steenkool, kolen (grijze stroom). De verbranding van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie IJsselstein vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Teuge

Zonne-energie is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnestroom, en ga voor zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische dingen als resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Voorst.

groene-stroom-teuge

Een energieneutrale woning in Teuge rond juni 2024

Op Groenestroomaanbieding.nl bekijk je belangrijke toelichting op groene stroom Teuge. Echter, waarom nog betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Teuge is een wens van vele. Een woning als dat realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra stabiliseren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. O.a. “gebruik niet de standby modus” en een teil gebruiken voor de afwas. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij een leverancier. Evengoed, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse cv-ketel (van Vaillant, Nefit, Intergas, AWB of Atag) verboden. De “oude” verwarmingsketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat verwerkt dit naar geschikte warmte voor de opwarming van jullie huis en gebruikswater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Teuge kan veel geld kosten. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en simpel te installeren. Verder reduceer je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op energienota. De totaalprijs ligt zo tussen de €2400 – €7800. Met behulp van de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Den Bommel afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle bedrijven. Vooral organisaties als Eneco, Engie, Pure Energie, Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens ontdek je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Teuge voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel eenvoudig. Het stappenplan is: je lopende verbintenis beëindigen en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Je nieuwe maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker uitnodigend. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Teuge aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn veel families die hierom switchen naar deze vorm van schone energie. Op basis van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van beschikbare energie-abonnementen tref je hieronder de meest populaire contracten. Info: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check detecteer je binnen no-time welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Teuge vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.