Loading...

Groene stroom IJsselstein Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. schone, onuitputbare bronnen als zon, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, wind. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze energie dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Aan de hand van onze groene energie check kunnen jullie vandaag nog alle groene energieleveranciers in IJsselstein vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in IJsselstein en check de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in IJsselstein

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in IJsselstein vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens ontdek je de meest relevante groene bedrijven. Is groene stroom / energie prijziger dan normale stroom? Dit valt reuze mee! Via subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Direct groene stroom in IJsselstein vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn weer anders per postcode in Utrecht).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel dat je wensen dekt. Ga voor het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Innova Energie variabel tarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld waterkracht, windenergie, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, aardolie, steenkool, aardgas (vuile elektra). Het verbranden van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Zeeland vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie IJsselstein

Onze zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van energie van de zon, en ga voor zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische materialen als groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente IJsselstein.

groene-stroom-ijsselstein

Een energieneutrale woning in IJsselstein rond december 2022

Via onze website ontdek je handige details over groene stroom IJsselstein. Maar, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een beperkte of geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in IJsselstein is een wens van vele. Zo’n woning verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra beperken doe je door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met energie. Veel gehoord is “een efficiënte douchekop kopen” en laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepompsysteem. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij jullie aanbieder. Daarentegen, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Atag, Nefit, Vaillant of Intergas) uitgesloten. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) neemt energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van jullie woning en het tapwater. Het product heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in IJsselstein kan veel geld kosten. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te plaatsen. Tevens verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op de energiekosten. De aanschafprijs ligt tussen de €3900 tot +/- €7400. Met behulp van de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Schoonoord afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle maatschappijen. Vooral partijen als Qurrent, Pure Energie, Engie, Eneco, Greenchoice, Van de Bron maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen lees jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in IJsselstein voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. Twee acties zijn belangrijk: je bestaande verbintenis stopzetten en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Je toekomstige energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie IJsselstein een stuk lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn veel consumenten die daarom kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van beschikbare energie-abonnementen tref je hieronder vaak bestelde stroompakketten. Let op: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker check je direct welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen IJsselstein vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en contracten voor elektriciteit en gas.