Loading...

Groene stroom Schoonoord Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met reine, onuitputbare bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, waterkracht, zon. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze energie dat wordt gegenereerd aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. de groene stroom vergelijker kun jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Schoonoord vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Schoonoord en check de recente duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Schoonoord

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Schoonoord vergelijken (december 2022)? Open dan onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens check je alle beschikbare groene maatschappijen. Is groene energie / stroom prijziger dan grijze elektra? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en royale welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Eenvoudig groene stroom in Schoonoord vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra schommelen per regio in Drenthe).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het aanbod wat je interessant vindt. Selecteer direct het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energie van UnitedConsumers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals water, aarde, wind, zon, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 blijft beperkt. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardgas, aardolie, kolen (grijze energie). Het verbranden van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een groene leefomgeving? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Hasselt vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Schoonoord

De zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene stroom checker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Coevorden.

groene-stroom-schoonoord

Een energieneutrale woning in Schoonoord rond december 2022

Via Groenestroomaanbieding.nl ontdek je belangrijke info over groene stroom Schoonoord. Interessant, waarom eigenlijk stroom afnemen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Schoonoord wint aan interesse. Deze woningen kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra minimaliseren is te realiseren door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op energie. Denk aan “beperkt elektrisch bijverwarmen” en een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp. In koude periodes neem je stroom af bij het leverancier. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke verwarmingsketel (als Atag, Remeha, Intergas, AWB of Vaillant) verbannen. De “gewone” verwarmingsketel mag je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) neemt energie uit de lucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie converteert dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jouw appartement en douchewater. Het product heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Schoonoord is prijzig. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te plaatsen. Verder verklein je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op stroomkosten. De totaalprijs varieert tussen de €3200 – €7400. Geholpen door de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Blitterswijck afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Unieke partijen zoals Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers, Van de Bron, Qurrent, Engie faciliteren dit. Op basis van je postcode spot je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Schoonoord operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele contract beëindigen en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen behoeft geen verdere woningaanpassingen. De volgende energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Schoonoord fors lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn steeds meer mensen die daarom voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Op basis van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van beschikbare pakketten vergelijk je hieronder de meest populaire abonnementen. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene stroom checker detecteer je ogenblikkelijk welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Schoonoord vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en stroom.