Loading...

Groene stroom Blitterswijck Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. schone, onuitputtelijke bronnen zoals wind, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, biomassa. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Op basis van de duurzame energie checker kan je probleemloos alle groene energieleveranciers in Blitterswijck vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Blitterswijck of doorzoek de actuele duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Blitterswijck

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Blitterswijck vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder vind je alle groene energiemaatschappijen. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Vandaag nog groene stroom in Blitterswijck vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Limburg).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het abonnement dat bij jou past. Opties zijn het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: overstapbonus Coteq Netbeheer.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. water, bodem, aarde, bio, wind vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, aardolie, kolen, steenkool (grijze energie). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Pesse vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Blitterswijck

Onze zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonne energie, en kies voor zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de vergelijkingstool de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organisch afval zoals resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Venray.

groene-stroom-blitterswijck

Een energieneutrale woning in Blitterswijck rond december 2022

Met deze pagina vind je alle details over groene stroom Blitterswijck. Maar, waarom een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een lage of geen energiekosten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Blitterswijck wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra verminderen bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Denk aan “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij jouw aanbieder. Evengoed, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Remeha, Atag, Nefit of AWB) niet langer toegestaan. De klassieke gasgestookte ketel kun je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit de lucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor de verwarming van jouw huis en douchewater. De installatie werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Blitterswijck vergt een hele investering. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te installeren. Verder verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bespaart men op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs schommelt tussen €3400 tot +/- €7200. Dankzij de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Kruiningen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. In het bijzonder maatschappijen als Qurrent, Eneco, Powerpeers, Engie, Pure Energie, Greenchoice faciliteren dit. Door te adres te gebruiken lees je spoedig welke groene stroom aanbieders in Blitterswijck beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: je bestaande levering stopzetten en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen in de meterkast. Je aanstaande aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Blitterswijck aantrekkelijker dan een paar jaar terug. We horen van veel families die hierom voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van verschillende energiepakketten tref je onderstaand veel gekozen pakketten. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker achterhaal je zonder problemen welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Blitterswijck vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en deals voor gas en elektra.