Loading...

Groene stroom Hasselt Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals wind, waterkracht, zon, aardwarmte, biomassa. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is aanmerkelijk schoner wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gefabriceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie groeit snel. Aan de hand van de groene stroom vergelijker kan jij direct alle groene energieleveranciers in Hasselt vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Hasselt en overweeg de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Hasselt

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Hasselt vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna ontdek je alle beschikbare groene bedrijven. Is groene energie duurder i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Dankzij subsidieregelingen en hoge welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Nu groene stroom in Hasselt vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per regio in Overijssel).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens of zonneweides.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het voorstel dat je wensen dekt. Kies meteen voor het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Stedin.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zon, wind, water, bodem, aarde vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardolie, kolen, aardgas (vuile elektra). De verwerking van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Ook interessant: groene energie Wanroij vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een leverancier met groene windstroom. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Hasselt

Zonnestroom is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonne energie, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische dingen als rioolslib. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Zwartewaterland.

groene-stroom-hasselt

Een energieneutrale woning in Hasselt rond juli 2024

Op basis van deze pagina vergelijk je handige uitleg over groene stroom Hasselt. Echter, waarom stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een nihile of geen energiekosten typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hasselt is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De stroomconsumptie minimaliseren is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Dan kun je denken aan “gebruik alleen A++ producten” en de warme kraan niet onnodig laten lopen. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energieleverancier. Echter, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende cv-ketel (van Remeha, Nefit, Atag, Intergas of AWB) uitgesloten. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan alleen omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) profiteert van energie uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en het tapwater. De installatie werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Hasselt is prijzig. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te plaatsen. Daarnaast reduceer je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De prijs schommelt tussen €2800 tot €7900. Met behulp van de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Pesse afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Met name leveranciers als Eneco, Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie, Qurrent, Engie bieden deze service. Via jullie adresgegevens check je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Hasselt actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. De bedoeling is: het huidige abonnement ontbinden en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom benodigt geen complexe acties. De aanstaande energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best interessant. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Hasselt flink lager in verhouding tot jaren geleden. We zien meer en meer woningeigenaren die mede hierdoor kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Aan de hand van onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare pakketten tref je hieronder de meest populaire abonnementen. Let op: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker detecteer je probleemloos welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Hasselt vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en deals voor elektriciteit en gas.