Loading...

Groene stroom Zeeland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. schone, duurzame bronnen zoals wind, biomassa, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Dit is beduidend duurzamer als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd door middel van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie groeit snel. Middels onze groene energie check kunnen jullie snel alle groene energieleveranciers in Zeeland vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Zeeland en snuffel tussen de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Zeeland

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Zeeland vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend detecteer je alle beschikbare groene energiebedrijven. Is groene stroom prijziger dan stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en forse welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. À la minute groene stroom in Zeeland vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat je wensen dekt. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: vergelijk direct MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals waterkracht, zonne-energie, biomassa, windenergie, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan aardgas, petroleum, kolen, steenkool (vuile energie). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een schonere wereld? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Moorveld vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Kies voor een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Zeeland

Onze zon is een bron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonne energie, en kies voor zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbranden van organische stoffen als etensresten. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Landerd.

groene-stroom-zeeland

Een energieneutrale woning in Zeeland rond juni 2024

D.m.v. deze website lees je handige toelichting op groene stroom Zeeland. De vraag is, waarom nog betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een verwaarloosbare of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zeeland wordt steeds populairder. Zo’n woning implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra reduceren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met je verbruik. O.a. “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en draai geen warm programma als dit niet nodig is. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In koude periodes neem je stroom af bij jullie maatschappij. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Nefit, AWB, Vaillant of Atag) niet meer toegestaan. De huidige CV-ketel op gas mag je dan slechts inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) onttrekt de warmte uit de lucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat transformeert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van jouw appartement en gebruikswater. De installatie kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Zeeland is prijzig. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en simpel toe te passen. Daarbij minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op de energierekening. De prijs schommelt tussen €4400 t/m €7900. Mede door de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Hasselt afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle leveranciers. Met name maatschappijen zoals Qurrent, Engie, Greenchoice, Pure Energie, Eneco, Van de Bron bieden deze service. Door je postcode in te vullen detecteer je direct welke groene stroom aanbieders in Zeeland aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: je bestaande contract ontbinden en nadien een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom benodigt geen complexe acties. Jullie volgende leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Zeeland flink lager in vergelijking met de introductieprijs. We zien meer en meer consumenten op basis daarvan oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van huidige energiecontracten bekijk je bijgaand veel gekozen pakketten. Info: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker vergelijk je snel welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Zeeland vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.