Loading...

Groene stroom Moorveld Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van schone, duurzame bronnen zoals wind, waterkracht, biomassa, zon, aardwarmte. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt opgewekt via fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. D.m.v. de groene stroom vergelijker kun jij à la minute alle groene energieleveranciers in Moorveld vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Moorveld en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Moorveld

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Moorveld vergelijken (december 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Dan bekijk je alle groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder dan reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies vanuit de overheid en forse welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Simpel groene stroom in Moorveld vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra verschillen per postcode in Limburg).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het abonnement met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Pure Energie abonnement.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodem, aarde, water, bio, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardolie, kolen, petroleum, aardgas (grijze energie). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een groene leefomgeving? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Brucht vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is minimaal. Switchen naar windenergie? Selecteer een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Moorveld

Onze zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnekracht, en investeer in zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische stoffen als rioolslib. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Meerssen.

groene-stroom-moorveld

Een energieneutrale woning in Moorveld rond december 2023

Via Groenestroomaanbieding.nl ontdek je handige uitleg over groene stroom Moorveld. Maar, hoezo stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een appartement met een beperkte of geen energielasten noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Moorveld wint aan interesse. Een huis als dit realiseren jullie via het volgende model:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het verbruik van elektra beperken is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op jouw apparaten. Bijvoorbeeld “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van het energiemaatschappij. Niettemin, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Remeha, AWB, Atag of Intergas) verboden. De klassieke mono cv-ketel mag je dan enkel inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) benut de warmte uit omgevingslucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en gebruikswater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Moorveld vergt een hele investering. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Voordelig, en simpel toe te passen. Tevens beperk je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op de energierekening. De prijs varieert tussen €2600 en €7300. Via de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Wanroij afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Unieke aanbieders als Van de Bron, Eneco, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Engie maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken detecteer je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Moorveld operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. Wat je moet doen is: je actuele verbintenis annulerenen daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw volgende energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Moorveld flink lager in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat consumenten die hierom oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van huidige energiepakketten ontdek je onderstaand veel gekozen energiecontracten. Update: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker vergelijk je rap welke aanbieders duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Moorveld vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en stroom.