Loading...

Groene stroom Brucht Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van reine, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, zon, biomassa, wind, waterkracht. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Middels de duurzame energie check kan jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Brucht vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Spring dan direct naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Brucht en overweeg de populaire duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Brucht

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Brucht vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan vergelijk je de meest relevante groene maatschappijen. Is groene energie duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Middels subsidieregelingen en interessante welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Brucht vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn weer anders per woonplaats in Overijssel).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonne-energie.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het pakket met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: contract afsluiten bij Qwint.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere aarde, bodem, zon, water, bio veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Het goede nieuws is, alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardolie, petroleum, steenkool, aardgas (grijze elektriciteit). De verwerking van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een schonere lucht? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Ook interessant: groene energie Ried vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is minimaal. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Brucht

Zonnestroom is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnestroom, en installeer zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie checker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische dingen als etensresten. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Hardenberg.

groene-stroom-brucht

Een energieneutrale woning in Brucht rond juni 2024

Op deze website vergelijk je nuttige uitleg over groene stroom Brucht. Alleen, hoezo stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met nauwelijks tot geen energienota betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Brucht is een wens van vele. Zo’n woning bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik reduceren is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Veel gehoord is “led-lampen gebruiken” en het deksel op de pan houden tijdens het koken. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In koude periodes neem je stroom af bij het energie-aanbieder. Alleen, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke verwarmingsketel (als Vaillant, Nefit, Intergas, Atag of Remeha) verboden. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Eigenlijk een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt energie uit de buitenlucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat transformeert dit naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je woning en kraanwater. Het apparaat werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Brucht kan duur uitvallen. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite toe te passen. Verder verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op energienota. De inkoopprijs ligt tussen de €2300 – €7800. Via de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Leur afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Unieke organisaties zoals Pure Energie, Eneco, Qurrent, Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken tref je vlug welke groene stroom aanbieders in Brucht voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg simpel. De bedoeling is: jullie actuele levering opzeggen en vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. De nieuwe energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Brucht fors lager dan een paar jaar terug. We horen van veel families die mede hierdoor overstappen naar deze vorm van schone energie. Aan de hand van de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele contracten vergelijk je in het overzicht hieronder de meest populaire stroompakketten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker ontdek je binnen no-time welke leveranciers duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Brucht vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektra.