Loading...

Groene stroom Ried Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van schone, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, biomassa, zon, aardwarmte, wind. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is veel beter voor het milieu vergeleken met grijze elektra dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Met behulp van de duurzame energie check kun jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Ried vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Ried en snuffel tussen de huidige duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Ried

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Ried vergelijken (april 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien vergelijk je de best matchende groene energiebedrijven. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Ried vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woongebied in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens of zonne-energie.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: overstappen naar Stedin.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. wind, zon, bodem, water, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Het mooiste is, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan aardolie, steenkool, aardgas, petroleum (vuile elektriciteit). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een schonere wereld? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Ook interessant: groene energie Genderen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energiemaatschappij met groene windstroom. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Ried

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnecellen, en kies voor boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische stoffen als akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Franekeradeel.

groene-stroom-ried

Een energieneutrale woning in Ried rond april 2024

Op basis van deze webpagina detecteer je alle informatie over groene stroom Ried. Interessant, hoezo betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ried wint aan interesse. Zo’n woning realiseren jullie via het volgende model:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

Het energieverbruik reduceren bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Onder andere neem een waterbespaarder” en dekens op de bank leggen. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp. In de winter heb je wel stroom nodig van jullie leverancier. Aan de andere kant, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Atag, Nefit, Intergas of Vaillant) uitgefaseerd. De “gewone” hr-ketel mag je dan alleen vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de energie uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en gebruikswater. Het apparaat heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Ried is kostbaar. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te plaatsen. Verder verlagen jullie het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op energielasten. De investering varieert tussen de €3400 en €7800. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Baarland afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle aanbieders. Specifieke partijen als Pure Energie, Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Engie maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Ried beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: je lopende verbintenis opzeggen en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jouw aanstaande leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Ried flink lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die hierom neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van enkele energiepakketten bekijk je hierna enkele stroompakketten. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door de duurzame energie checker bekijk je vlug welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Ried vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en stroom.