Loading...

Groene stroom Baarland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als zon, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, wind. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk beter voor het milieu vergeleken met grijze stroom dat wordt opgewekt via fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aanbod met echte groene energie is enorm toegenomen. Aan de hand van onze groene energie check kunnen jullie ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Baarland vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Baarland of bekijk de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Baarland

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Baarland vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend detecteer je de meest relevante groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan normale stroom? Helemaal niet! Middels subsidies en aantrekkelijke welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Binnen een paar minuten groene stroom in Baarland vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn weer anders per woonplaats in Zeeland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het abonnement met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: voordelig tarief De Vastelastenbond.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld wind, bodem, bio, aarde, water zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Goed om te noemen, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardgas, kolen, aardolie (grijze elektriciteit). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een schonere wereld? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Oosteind vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Switch naar een energiemaatschappij met groene windstroom. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Baarland

De zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Kies ook voor energie van de zon, en installeer boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de vergelijkingstool de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische stoffen als tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Borsele.

groene-stroom-baarland

Een energieneutrale woning in Baarland rond juni 2024

Met Groenestroomaanbieding.nl check je nuttige uitleg over groene stroom Baarland. Alleen, waarom nog elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan produceren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Baarland is onderwerp van gesprek. Deze woningen verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van energie reduceren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Voorbeelden zijn “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en een ketel kopen die past bij de grote van je huis. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp (ketel). In koude periodes heb je wel stroom nodig van jouw energieleverancier. Maar, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “gewone” cv-ketel (van Atag, Remeha, AWB, Nefit of Intergas) uitgesloten. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) benut de warmte uit de lucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem vormt dit om naar naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en gebruikswater. Het systeem werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Baarland kan veel geld kosten. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en simpel te plaatsen. Trouwens, ook verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bespaar jij op maandelijkse energielasten. Het tarief varieert tussen €3100 en €6500. Mede door de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Ilpendam afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Juist partijen als Eneco, Engie, Powerpeers, Greenchoice, Qurrent, Pure Energie verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer jij direct welke groene stroom aanbieders in Baarland beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gepiept. Het stappenplan is: je huidige contract annulerenen uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom benodigt geen complexe acties. Je nieuwe energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Baarland aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. We zien meer en meer mensen die daardoor overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Door middel van onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van verschillende abonnementen vind je in het overzicht hieronder enkele stroomcontracten. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker vind je gemakkelijk welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Baarland vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor gas en elektriciteit.