Loading...

Groene stroom Oosteind Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels milieuvriendelijke, stabiele bronnen als waterkracht, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, zon. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant toekomstbestendiger in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie wordt steeds beter. Dankzij de groene stroom vergelijker kan jij ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Oosteind vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Oosteind of bekijk de huidige duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Oosteind

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Oosteind vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna detecteer je alle groene energiebedrijven. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en royale welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Zonder problemen groene stroom in Oosteind vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom variëren per regio in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het pakket wat jullie geschikt vinden. Onder andere het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Engie oversluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als zon, water, wind, bodem, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Vergeet niet, alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met steenkool, kolen, aardgas, aardolie (grijze stroom). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Drouwen vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is minimaal. Overstappen naar windenergie? Ga voor een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Oosteind

Energie van de zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar energie van de zon, en neem zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie checker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische stoffen als afval van landbouw. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Oosterhout.

groene-stroom-oosteind

Een energieneutrale woning in Oosteind rond juni 2024

Via deze webpagina vergelijk je praktische informatie over groene stroom Oosteind. Alleen, hoezo stroom afnemen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energielasten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Oosteind zien we steeds meer. Dit soort huizen kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit stabiliseren is te realiseren door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met je verbruik. O.a. “gebruik alleen A++ producten” en de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een leverancier. Desondanks, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de welbekende cv-ketel (van AWB, Nefit, Intergas, Vaillant of Atag) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde cv-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) benut de warmte uit plaatselijke lucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verandert dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van jouw woning en douchewater. Deze setup heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Oosteind is prijzig. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en simpel te installeren. Daarnaast verminder jij de CO-2 uitstoot en bespaar jij op de energiekosten. De kostprijs varieert tussen €2700 en €6800. Dankzij de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Zegge afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder organisaties zoals Qurrent, Engie, Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Van de Bron faciliteren dit. Door je postcode in te vullen ontdek je vlug welke groene stroom aanbieders in Oosteind aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel eenvoudig. Het stappenplan is: het huidige levering stopzetten en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jullie nieuwe energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Oosteind een stuk lager in verhouding tot jaren geleden. Er zijn steeds meer woningeigenaren die hierom neigen naar deze vorm van schone energie. Middels de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van diverse energiecontracten vind je hieronder enkele energiepakketten. Aantekening: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker check je ogenblikkelijk welke van deze contracten “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Oosteind vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en kortingen voor gas en elektriciteit.