Loading...

Groene stroom Zegge Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. niet vervuilende, stabiele bronnen als bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, wind, zon. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel toekomstbestendiger in vergelijking met grijze energie dat tot stand komt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt alsmaar beter. Door middel van de duurzame energie checker kan je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Zegge vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Zegge of doorzoek de recente ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans amper duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Zegge

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Zegge vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens bekijk je de beste groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Via subsidies voor groene stroom en royale welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Snel groene stroom in Zegge vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven verschillen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: vergelijk direct Vattenfall.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, biomassa, waterkracht, zonne-energie, windenergie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Bovendien, alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan steenkool, petroleum, kolen, aardolie (grijze stroom). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Vind alles uit over groene energie Muiderberg vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Zegge

Zonne-energie is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnecellen, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie wordt gemaakt door het verbranden van organische materialen als mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Rucphen.

groene-stroom-zegge

Een energieneutrale woning in Zegge rond mei 2024

Aan de hand van deze website ontdek je handige toelichting op groene stroom Zegge. Alleen, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan genereren. Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zegge wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit verlagen doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met jullie gebruik. O.a. “neem een waterbespaarder” en zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energiemaatschappij. Maar, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de oude en vertrouwde cv-ketel (van Intergas, AWB, Remeha, Nefit of Vaillant) verboden. De huidige verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Een typisch voorbeeld van een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) profiteert van warmte uit de lucht buiten. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat zet de koude lucht om in naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jullie appartement en gebruikswater. Het product kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Zegge vergt een hele investering. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te installeren. Verder reduceer je schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op kosten van energie. De totaalprijs varieert tussen €4400 t/m €6400. Via de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Haule afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle bedrijven. Juist leveranciers als Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice, Eneco, Engie, Pure Energie bieden deze service. Op basis van je postcode zie je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Zegge aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De beste manier: je actuele levering beëindigen en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen benodigt geen verdere actie van jou kant. Jullie toekomstige leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Zegge fors lager in verhouding tot jaren geleden. We zien meer en meer families die daardoor kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Door middel van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van verschillende abonnementen vind je in het overzicht hieronder toonaangevende stroompakketten. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker vergelijk je rap welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Zegge vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en kortingsacties voor stroom en gas.