Loading...

Groene stroom Muiderberg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van reine, onuitputbare bronnen als zon, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, biomassa. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen beter voor het milieu vergeleken met grijze stroom dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie groeit snel. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker kun jij nu alle groene energieleveranciers in Muiderberg vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Muiderberg en overweeg de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Muiderberg

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Muiderberg vergelijken (december 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna check je de meest relevante groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidieregelingen en aantrekkelijke cash-back acties is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Muiderberg vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra verschillen per woongebied in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het contract wat je interessant vindt. Selecteer direct het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: UnitedConsumers abonnement.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere aarde, bodem, bio, wind, water vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan aardgas, aardolie, kolen, petroleum (grijze energie). De verwerking van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Bruinisse vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Switchen naar windenergie? Kies voor een aanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Muiderberg

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor energie van de zon, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de vergelijkingstool de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische stoffen als akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Muiden.

groene-stroom-muiderberg

Een energieneutrale woning in Muiderberg rond december 2022

Op basis van deze pagina vergelijk je handige informatie over groene stroom Muiderberg. Maar, waarom zou ik elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met een bescheiden of geen energielasten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Muiderberg zien we steeds meer. Deze woningen kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De stroomconsumptie verlagen bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met je verbruik. O.a. “het gebruik van lichtdimmers” en radiatorfolie gebruiken. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energiebedrijf. Alleen, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” hr-ketel (Nefit, Atag, Intergas, AWB of Remeha) uitgefaseerd. De klassieke CV-ketel op gas mag je dan alleen inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit de lucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de koude lucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van je appartement en gebruikswater. Het apparaat kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Muiderberg kan veel geld kosten. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en eenvoudig te installeren. Trouwens, ook minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en besparen jullie op kosten van energie. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €2800 en €7400. Met behulp van de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Wapse afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Unieke leveranciers zoals Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers, Eneco, Engie, Qurrent maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen check je à la minute welke groene stroom aanbieders in Muiderberg voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat jij moet doen: jullie actuele abonnement annulerenen uiteraard een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Jullie nieuwe maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg uitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Muiderberg aantrekkelijker in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn veel consumenten die daardoor oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van diverse pakketten bekijk je hierna de meest populaire stroom abonnementen. Update: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker achterhaal je eenvoudig welke van deze contracten duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Muiderberg vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en deals voor elektra en gas.