Loading...

Groene stroom Bruinisse Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via schone, onuitputtelijke bronnen zoals zon, wind, biomassa, aardwarmte, waterkracht. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Dit is beduidend toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze energie dat wordt gefabriceerd met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Door de duurzame energie check kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Bruinisse vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Bruinisse of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Bruinisse

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Bruinisse vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend detecteer je de beste groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Helemaal niet! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Zonder problemen groene stroom in Bruinisse vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn weer anders per woonplaats in Zeeland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het pakket dat je wensen dekt. Selecteer direct het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: contract afsluiten bij Vrijopnaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodemwarmte, zonne-energie, aardwarmte, windenergie, waterkracht zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardolie, kolen, steenkool (vuile stroom). Het verbranden van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Riethoven vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Ga voor een energieaanbieder met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Bruinisse

Energie van de zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnekracht, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door de verbranding / gassing van organische materialen als tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Schouwen-Duiveland.

groene-stroom-bruinisse

Een energieneutrale woning in Bruinisse rond juni 2024

Aan de hand van deze pagina lees je uitgebreide informatie over groene stroom Bruinisse. Interessant, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een huis met een nihile of geen energielasten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Bruinisse is onderwerp van gesprek. Een huis als dit kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De energieconsumptie reduceren is te realiseren door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. Onder andere gebruik uitsluiten A+ apparaten” en de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In koude periodes koop je stroom in bij een energieleverancier. Intussen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, AWB, Remeha, Intergas of Atag) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan alleen omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) haalt energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp zet dit om naar naar praktische warmte voor de centrale verwarming van je woning en kraanwater. De installatie kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Bruinisse kan veel geld kosten. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Goedkoop, en eenvoudig te installeren. Bovendien verklein je de CO-2 uitstoot en bespaart men op energielasten. De prijs ligt tussen de €4500 tot €7700. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Leutingewolde afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Juist maatschappijen zoals Van de Bron, Engie, Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie, Qurrent verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens tref je spoedig welke groene stroom aanbieders in Bruinisse voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. Het stappenplan is: jouw lopende contract beëindigen en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jullie toekomstige maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Bruinisse fors lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn steeds meer consumenten die hierom oversluiten naar deze vorm van schone energie. Op basis van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van enkele pakketten ontdek je bijgaand vaak bestelde stroom abonnementen. Commentaar: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene energie check bekijk je direct welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Bruinisse vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en kortingen voor gas en stroom.