Loading...

Groene stroom Riethoven Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met reine, toekomstbestendige bronnen als zon, bodemwarmte, wind, biomassa, aardwarmte. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in maart 2024. Vele malen duurzamer vergeleken met grijze stroom dat wordt gecreëerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Met behulp van onze groene energie check kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Riethoven vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Riethoven en snuffel tussen de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Riethoven

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Riethoven vergelijken (maart 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna vergelijk je de meest populaire groene bedrijven. Is groene energie kostbaarder dan grijze elektra? Helemaal niet! Mede door subsidies voor groene stroom en forse cash-back acties is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Probleemloos groene stroom in Riethoven vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom verschillen per postcode in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het voorstel wat je interessant vindt. Selecteer direct een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: overstappen naar Endinet Groep.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. wind, water, bio, bodem, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 blijft beperkt. Bovendien, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. aardolie, petroleum, kolen, aardgas (grijze stroom). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een beter milieu? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in maart 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Genemuiden vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is minimaal. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Riethoven

Zonnestroom is een bron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en neem zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de vergelijkingstool de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organisch afval zoals afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Bergeijk.

groene-stroom-riethoven

Een energieneutrale woning in Riethoven rond maart 2024

Op basis van deze webpagina vergelijk je bruikbare details over groene stroom Riethoven. Echter, hoezo betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Riethoven wint aan interesse. Zo’n woning bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De stroomconsumptie minimaliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Denk aan “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energieleverancier. Desondanks, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “gewone” gasgestookte ketel (zoals Remeha, Atag, Nefit, Vaillant of AWB) uitgefaseerd. De huidige gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) nuttigt warmte uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van je huis en het tapwater. De installatie werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Riethoven kan duur uitvallen. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Voordelig, en zonder problemen te installeren. Daarbij verlagen jullie de uitstoot van CO2 en bespaart men op stroomkosten. De kostprijs varieert tussen de €4300 t/m €6600. Geholpen door de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Baarn afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder partijen als Qurrent, Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie, Eneco, Engie faciliteren dit. Door te adres te gebruiken tref je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Riethoven voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat je moet doen is: je actuele verbintenis stopzetten en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. De volgende energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Riethoven fors lager in verhouding tot enkele jaren geleden. We zien meer en meer families die daardoor switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele pakketten bekijk je bijgaand enkele abonnementen. Update: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door onze groene energie check vind je rap welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Riethoven vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor gas en elektra.