Loading...

Groene stroom Genemuiden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van schone, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, waterkracht, biomassa, aardwarmte, wind. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Vele malen toekomstbestendiger in vergelijking met grijze energie dat wordt gecreëerd met fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie groeit snel. Middels de groene stroom vergelijker kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Genemuiden vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Genemuiden en overweeg de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Genemuiden

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Genemuiden vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien check je alle beschikbare groene energie-aanbieders. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies en forse cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Gelijk groene stroom in Genemuiden vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven verschillen per regio in Overijssel).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het aanbod dat bij jou past. Bijvoorbeeld een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: overstappen Cogas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals waterkracht, aardwarmte, windenergie, zonne-energie, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardolie, steenkool, petroleum (vuile energie). De verwerking van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een groene leefomgeving? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Valthe vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Genemuiden

Zonnestroom is een bron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonne energie, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Zwartewaterland.

groene-stroom-genemuiden

Een energieneutrale woning in Genemuiden rond juli 2024

Met behulp van deze webpagina vergelijk je nuttige info over groene stroom Genemuiden. De vraag is, waarom zou ik stroom afnemen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een bescheiden of geen energielasten typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Genemuiden is onderwerp van gesprek. Een woning als dat implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het verbruik van elektra reduceren is mogelijk door te letten op het A++ label en actief te letten op stroom. Onder andere gebruik niet de standby modus” en repareer je kraan als deze lekt. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepomp. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van een energieleverancier. Maar, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde hr-ketel (Intergas, AWB, Remeha, Nefit of Atag) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) profiteert van energie uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jouw huis en gebruikswater. Het systeem werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Genemuiden is duur. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te plaatsen. Daarnaast verminder jij de CO-2 uitstoot en besparen jullie op energienota. De aanschafprijs ligt zo tussen de €3200 – €6800. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Oosterblokker afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle bedrijven. Vooral maatschappijen als Qurrent, Van de Bron, Greenchoice, Eneco, Engie, Powerpeers maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken check je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Genemuiden beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: jullie huidige verbintenis ontbinden en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jouw toekomstige maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best aanlokkelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Genemuiden sterk verlaagd als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn steeds meer mensen die daardoor kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van verschillende pakketten vergelijk je hieronder de meest populaire abonnementen. Opmerking: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie check zie je nu welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Genemuiden vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor gas en elektra.