Loading...

Groene stroom Valthe Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals wind, aardwarmte, waterkracht, zon, bodemwarmte. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk toekomstbestendiger dan grijze stroom dat tot stand komt d.m.v. fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met echte groene energie groeit snel. Geholpen door de duurzame energie check kun jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Valthe vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Valthe of doorzoek de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Valthe

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Valthe vergelijken (december 2022)? Gebruik onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens detecteer je alle beschikbare groene maatschappijen. Is groene energie kostbaarder dan reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies voor groene stroom en royale welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Eenvoudig groene stroom in Valthe vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven schommelen per woongebied in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel met de beste voorwaarden. Ga voor het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energiebedrijf De Vastelastenbond.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals water, bodem, aarde, bio, wind vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan aardgas, steenkool, kolen, petroleum (grijze energie). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Klooster Lidlum vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Valthe

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonne energie, en installeer boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene stroom checker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Borger-Odoorn.

groene-stroom-valthe

Een energieneutrale woning in Valthe rond december 2022

Op basis van deze website lees je praktische info over groene stroom Valthe. De vraag is, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met nauwelijks tot geen energienota typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Valthe wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie laag houden is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op stroom. O.a. “meer truien en dekens gebruiken” en kies voor een hotfill-wasmachine. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp. In de winter koop je stroom in bij het energiebedrijf. Niettemin, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Remeha, AWB, Vaillant of Atag) uitgesloten. De “gewone” hr-ketel kun je dan enkel vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van warmte uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jouw woning en douchewater. Het systeem werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Valthe vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en gemakkelijk toe te passen. Tevens reduceer je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. De totaalprijs varieert tussen €3300 tot €7100. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Drunen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Unieke partijen als Powerpeers, Eneco, Van de Bron, Greenchoice, Engie, Pure Energie verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken spot jij direct welke groene stroom aanbieders in Valthe aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel makkelijk. De beste manier: je lopende pakket annulerenen natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om complexe acties. Jullie toekomstige energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Valthe sterk verlaagd in vergelijking met de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren op basis daarvan overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Op basis van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van enkele abonnementen vergelijk je onderstaand enkele pakketten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker achterhaal je gemakkelijk welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Valthe vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en kortingsacties voor gas en elektriciteit.