Loading...

Groene stroom Ilpendam Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van schone, stabiele bronnen als bodemwarmte, biomassa, waterkracht, zon, wind. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is een stuk duurzamer als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt gefabriceerd met fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met echte groene energie wordt steeds beter. Op basis van onze groene energie check kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Ilpendam vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in Ilpendam en overweeg de recente ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Ilpendam

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Ilpendam vergelijken (mei 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien vergelijk je de meest populaire groene stroom maatschappijen. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Nu groene stroom in Ilpendam vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra verschillen per postcode in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het abonnement wat je interessant vindt. Ga voor het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: NLE variabel tarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodemwarmte, windenergie, waterkracht, aardwarmte, biomassa zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. aardgas, aardolie, kolen, steenkool (grijze stroom). De verwerking van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Zoek ook naar groene energie Zegge vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is minimaal. Overstappen naar windenergie? Switch naar een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Ilpendam

Energie van de zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en ga voor zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door het verbranden van organische stoffen als resten uit de tuin. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Waterland.

groene-stroom-ilpendam

Een energieneutrale woning in Ilpendam rond mei 2024

Door middel van onze website vergelijk je handige toelichting op groene stroom Ilpendam. Alleen, waarom stroom afnemen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een beperkte of geen energielasten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ilpendam wint aan interesse. Dit soort huizen bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie reduceren bereik je door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op stroom. Bijvoorbeeld “een afwasteil gebruiken” en gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is neem je stroom af bij een leverancier. Evenwel, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse cv-ketel (van Remeha, Vaillant, AWB, Nefit of Atag) uitgesloten. De huidige cv-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de energie uit de buitenlucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van je woning en water om te gebruiken. De warmtepomp heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Ilpendam is prijzig. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te plaatsen. Tevens verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bespaart men op de energierekening. De aanschafprijs schommelt tussen €3600 – €7400. Via de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Schore afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. In het bijzonder partijen zoals Greenchoice, Eneco, Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie, Qurrent verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen check je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Ilpendam operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg simpel. Wat je moet doen is: het actuele contract opzeggen en natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Jouw volgende aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Ilpendam fors lager als je het afzet tegen jaren geleden. We horen van veel klanten die overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Door middel van onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige pakketten tref je hierna toonaangevende energiecontracten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker vind je meteen welke pakketten “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Ilpendam vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor gas en stroom.