Loading...

Groene stroom Genderen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van reine, onuitputbare bronnen als waterkracht, wind, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is significant duurzamer dan grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd op basis van fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie groeit snel. Door gebruik te maken van onze groene energie check kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Genderen vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Spring dan direct naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Genderen en overweeg de recente duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld amper duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Genderen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Genderen vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend vergelijk je de meest populaire groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies en aantrekkelijke welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Vandaag nog groene stroom in Genderen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom variëren per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het voorstel wat je interessant vindt. Maak een keuze voor een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: overstappen Westland Infra.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, bodemwarmte, zonne-energie, windenergie, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot is minimaal. Daarnaast, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardolie, kolen, aardgas, steenkool (grijze elektriciteit). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Ook interessant: groene energie Valburg vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is minimaal. Interesse in windenergie? Switch naar een maatschappij met groene windstroom. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Genderen

Zonne-energie is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnestroom, en neem zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door het branden / vergissen van organische stoffen als rioolslib. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Aalburg.

groene-stroom-genderen

Een energieneutrale woning in Genderen rond mei 2024

Op Groenestroomaanbieding.nl ontdek je nuttige toelichting op groene stroom Genderen. Alleen, waarom nog betalen voor stroom, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een lage of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Genderen wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het verbruik van elektra laag houden is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met stroom. Bijvoorbeeld “korter douchen” en laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest. De productie van energie doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In de winter zul je elektriciteit inkopen bij jullie aanbieder. Alleen, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de traditionele verwarmingsketel (als Intergas, Nefit, AWB, Atag of Remeha) uitgefaseerd. De klassieke verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en voor warm tapwater. We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) benut de energie uit de lucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jouw appartement en water om te gebruiken. Het product kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Genderen kan duur uitvallen. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te plaatsen. Bovendien minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De totaalprijs varieert tussen €4400 t/m €7000. Mede door de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Oosteind afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Juist organisaties zoals Qurrent, Eneco, Pure Energie, Van de Bron, Engie, Greenchoice bieden deze service. Via jullie adresgegevens detecteer jij snel welke groene stroom aanbieders in Genderen voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat je moet doen is: jullie bestaande contract annulerenen nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. Jouw nieuwe aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Genderen flink lager in vergelijking met enkele jaren geleden. We zien meer en meer huizeneigenaren die mede hierdoor switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Op basis van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van beschikbare energiepakketten vind je bijgaand de meest populaire stroompakketten. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker ontdek je simpelweg welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Genderen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en contracten voor stroom en gas.