Loading...

Groene stroom Valburg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. niet vervuilende, onuitputbare bronnen als waterkracht, wind, zon, biomassa, aardwarmte. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen toekomstbestendiger in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Dankzij onze groene energie check kun je vlug alle groene energieleveranciers in Valburg vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Valburg en overweeg de actuele duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Valburg

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Valburg vergelijken (september 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap detecteer je de best matchende groene energiemaatschappijen. Is groene stroom prijziger i.v.m. grijze stroom? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidieregelingen en hoge welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Gemakkelijk groene stroom in Valburg vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het contract wat je interessant vindt. Dat kan zijn het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: energiebedrijf Anode Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bio, wind, zon, water, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met aardolie, steenkool, petroleum, aardgas (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Lees nu verder over groene energie Klijndijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energiemaatschappij met groene windstroom. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Valburg

Onze zon is een bron die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnestroom, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de vergelijkingstool de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door het verbranden van organische stoffen als hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Overbetuwe.

groene-stroom-valburg

Een energieneutrale woning in Valburg rond september 2022

Via onze website vergelijk je praktische uitleg over groene stroom Valburg. Echter, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een beperkte of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Valburg zien we steeds meer. Een huis als dit bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie minimaliseren is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met stroom. Voorbeelden zijn “alleen wassen met volle wasmachine” en stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energiemaatschappij. Evenwel, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse cv-ketel (van Nefit, Remeha, AWB, Intergas of Atag) uitgefaseerd. De “oude” cv-ketel mag je dan alleen omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) neemt energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem zet dit om naar naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van jullie appartement en kraanwater. Het systeem kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Valburg vergt een hele investering. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Voordelig, en zonder problemen te plaatsen. Bovendien verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op de energiekosten. De investering schommelt tussen €3900 – €7600. Via de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Drouwen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle leveranciers. Vooral bedrijven zoals Greenchoice, Engie, Powerpeers, Pure Energie, Van de Bron, Qurrent verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens check jij vlug welke groene stroom aanbieders in Valburg voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Twee acties zijn belangrijk: jouw lopende abonnement opzeggen en daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. De toekomstige energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Valburg flink lager in vergelijking met de beginperiode. We zien meer en meer woningeigenaren op basis daarvan voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele contracten bekijk je in het overzicht hieronder toonaangevende energiepakketten. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check zie je direct welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Valburg vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektriciteit en gas.