Loading...

Groene stroom Klijndijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van reine, stabiele bronnen als bodemwarmte, wind, zon, biomassa, waterkracht. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Dit is beduidend beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gecreëerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie wordt steeds beter. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kan je vlug alle groene energieleveranciers in Klijndijk vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Klijndijk of bekijk de recente ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet veel duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Klijndijk

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Klijndijk vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap detecteer je de relevante groene maatschappijen. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Via subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Binnen een paar minuten groene stroom in Klijndijk vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen verschillen per woongebied in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het pakket wat je interessant vindt. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Eneco korting.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. wind, bodem, zon, water, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardolie, aardgas, steenkool (grijze elektriciteit). De verwerking van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een groene leefomgeving? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Lees nu verder over groene energie Drenthe vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een leverancier met groene windstroom. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Klijndijk

Energie van de zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en neem zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene stroom checker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door de verbranding / gassing van organische dingen als resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Borger-Odoorn.

groene-stroom-klijndijk

Een energieneutrale woning in Klijndijk rond mei 2024

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je alle informatie over groene stroom Klijndijk. Alleen, waarom nog een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een lage of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Klijndijk is onderwerp van gesprek. Een woning als dat bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De elektra consumptie beperken bereik je door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Bijvoorbeeld “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en nooit het licht onnodig aan laten staan. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepomp. In koude periodes neem je stroom af bij het maatschappij. Aan de andere kant, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde hr-ketel (Remeha, AWB, Vaillant, Nefit of Intergas) niet langer toegestaan. De huidige cv-ketel mag je dan slechts vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) profiteert van warmte uit de lucht buiten. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie transformeert de buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van je appartement en douchewater. Deze setup kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Klijndijk kan duur uitvallen. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en probleemloos te installeren. Bovendien verlagen jullie het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €3700 – €6900. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Soest afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Unieke organisaties als Engie, Pure Energie, Eneco, Powerpeers, Qurrent, Van de Bron maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen lees jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Klijndijk voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel makkelijk. Het stappenplan is: het actuele contract opzeggen en daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. Je nieuwe energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Klijndijk sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn steeds meer gezinnen op basis daarvan overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Door onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energie-abonnementen ontdek je onderstaand de meest populaire energiecontracten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van onze groene stroom checker ontdek je à la minute welke van deze contracten “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Klijndijk vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en deals voor gas en stroom.