Loading...

Groene stroom Soest Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van niet vervuilende, stabiele bronnen als wind, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, biomassa. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk duurzamer vergeleken met grijze elektra dat wordt gegenereerd met fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Door gebruik te maken van de duurzame energie check kun jij probleemloos alle groene energieleveranciers in Soest vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Soest of doorzoek de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Soest

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Soest vergelijken (mei 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan check je de relevante groene energiemaatschappijen. Is groene energie hoger geprijsd dan reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies en forse cash-back acties is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Vandaag nog groene stroom in Soest vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen schommelen per woongebied in Utrecht).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het aanbod dat je wensen dekt. Selecteer direct het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: aanbiedingen van MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. aardwarmte, waterkracht, zonne-energie, windenergie, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan aardgas, kolen, steenkool, petroleum (vuile elektra). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een beter milieu? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Zoek ook naar groene energie Hernen vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energieleverancier met groene windstroom. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Soest

Energie van de zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie checker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie ontstaat door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Soest.

groene-stroom-soest

Een energieneutrale woning in Soest rond mei 2024

Met deze pagina check je nuttige info over groene stroom Soest. De vraag is, waarom een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een huis met een lage of geen energielasten classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Soest wordt steeds populairder. Zo’n woning bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie beperken is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van stroom. Onder andere wassen op 30 graden” en niet een te grote koelkast kopen. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij een leverancier. Niettemin, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Atag, AWB, Nefit, Remeha of Intergas) niet langer toegestaan. De “gewone” CV-ketel op gas kun je dan enkel vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit de buitenlucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor de verwarming van jouw appartement en douchewater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Soest vergt een hele investering. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Het is betaalbaar en simpel te plaatsen. Bovendien verklein je de CO-2 uitstoot en bezuinig je op kosten van energie. Het tarief schommelt tussen €4200 t/m €7600. Geholpen door de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Bruinisse afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke aanbieders zoals Qurrent, Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice, Engie maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken tref jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Soest operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is kinderspel. Twee acties zijn belangrijk: je actuele abonnement ontbinden en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen aan de woning. De volgende leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer interessant. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Soest aantrekkelijker als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat consumenten die mede hierdoor overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Met behulp van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van beschikbare energiepakketten ontdek je in het overzicht hieronder toonaangevende energiecontracten. Commentaar: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker ontdek je direct welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Soest vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektra en gas.