Loading...

Groene stroom Hernen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, zon, waterkracht, wind. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in april 2024. Dit is beduidend schoner dan grijze stroom dat wordt gefabriceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Aan de hand van de duurzame energie checker kan jij rap alle groene energieleveranciers in Hernen vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Hernen of doorzoek de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Hernen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Hernen vergelijken (april 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens vergelijk je alle groene leveranciers. Is groene stroom duurder dan grijze elektra? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en royale cash-back acties is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Zonder problemen groene stroom in Hernen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven zijn weer anders per woonplaats in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het pakket dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Pure Energie contract afsluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, aardwarmte, windenergie, waterkracht, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, kolen, aardgas, steenkool (grijze stroom). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een schonere wereld? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Zoek ook naar groene energie Westmaas vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Switch naar een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Hernen

Energie van de zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en neem boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische stoffen als hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Wijchen.

groene-stroom-hernen

Een energieneutrale woning in Hernen rond april 2024

Met behulp van deze website detecteer je alle info over groene stroom Hernen. Interessant, waarom stroom afnemen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een bescheiden of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hernen wordt steeds populairder. Deze woningen realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

De energieconsumptie verlagen is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. Dan kun je denken aan “kouder douchen” en de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepomp (ketel). In koude periodes neem je stroom af bij het maatschappij. Aan de andere kant, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Vaillant, Atag, AWB of Nefit) verbannen. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan slechts vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp transformeert dit naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jouw huis en water om te gebruiken. De warmtepomp kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Hernen kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en simpel te installeren. Trouwens, ook verklein je de uitstoot van CO2 en bespaart men op stroomkosten. De kostprijs ligt zo tussen de €3100 tot +/- €6900. Mede door de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Riethoven afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Vooral leveranciers als Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Qurrent, Powerpeers verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken achterhaal je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Hernen beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat jij moet doen: het actuele verbintenis ontbinden en uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie toekomstige aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Hernen fors lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We zien meer en meer gezinnen die voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Geholpen door onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van diverse energiepakketten vergelijk je bijgaand veel gekozen energiepakketten. Info: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker vergelijk je binnen no-time welke van deze contracten “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Hernen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektra.