Loading...

Groene stroom Westmaas Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, bodemwarmte, zon, aardwarmte, wind. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker in vergelijking met grijze stroom dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Geholpen door de duurzame energie checker kan jij à la minute alle groene energieleveranciers in Westmaas vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Westmaas en check de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Westmaas

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Westmaas vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder detecteer je de best matchende groene bedrijven. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies vanuit de overheid en royale welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Snel groene stroom in Westmaas vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra zijn weer anders per postcode in Zuid-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het voorstel met de beste voorwaarden. Onder andere een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: verbruik Qwint.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere bio, aarde, wind, water, zon zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met aardgas, kolen, steenkool, petroleum (vuile energie). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Vind alles uit over groene energie Maarheeze vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Westmaas

Zonnestroom is het type energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het verbrandingsproces van organische dingen als etensresten. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Binnenmaas.

groene-stroom-westmaas

Een energieneutrale woning in Westmaas rond juli 2024

Op deze webpagina lees je praktische toelichting op groene stroom Westmaas. Interessant, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met een bescheiden of geen energierekening typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Westmaas is een wens van vele. Een woning als dat implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie verlagen bereik je door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met je verbruik. Denk aan “haal opladers uit het stopcontact” en geen tweede koelkast gebruiken. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energie-aanbieder. Daarentegen, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele verwarmingsketel (als AWB, Nefit, Intergas, Atag of Vaillant) niet meer toegestaan. De “oude” cv-ketel kun je dan enkel inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De installatie transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van je appartement en water om te gebruiken. Het product kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Westmaas is kostbaar. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite toe te passen. Daarbij reduceer je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op energienota. De kostprijs ligt zo tussen de €2700 en €6700. Geholpen door de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Genemuiden afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle bedrijven. In het bijzonder maatschappijen zoals Greenchoice, Eneco, Van de Bron, Powerpeers, Qurrent, Engie maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen achterhaal je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Westmaas actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg simpel. De bedoeling is: je actuele levering ontbinden en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. Jullie toekomstige aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Westmaas flink lager in verhouding tot jaren geleden. We zien meer en meer huizeneigenaren die daardoor voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van huidige energiecontracten vind je in het overzicht hieronder vaak bestelde stroom abonnementen. Commentaar: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker vind je eenvoudig welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Westmaas vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en deals voor stroom en gas.